Facebook
Twitter
Google +
Youtube
Instagram
Pinterest
Adauga anunt
Newsletter
24-09-2013 / Blog amenajari locuinte
La teme? Cu placere!

Şcoala a început deja, aşa că în curând va începe şi sezonul temelor. Este foarte important factorul hedonist în efectuarea temelor atât pentru psihicul copilului, cât şi pentru optimizarea rezultatelor şi diminuarea timpului acordat acestor activităţi. Cu cât este mai plăcut şi mai bine amenajat spaţiul de lucru, cu atât şi temele vor fi abordate şi rezolvate mai repede.

 

Ambient inspiraţional

 

Aduceţi reprezentări ale pasiunilor copilului cât mai aproape de spaţiul său de lucru – orice detaliu privitor la hobby-urile sale îl poate motiva să îşi termine mai repede temele pentru a avea mai mult timp pentru cele dintâi.

 

Folosiţi şi cât mai multe culori pentru amenajarea acestei zone. Este important ca această parte a camerei să fie colorată în culorii vii, vesele, care să poată îmbunătăţi oricând starea de spirit a micuţului, să îl menţină entuziasmat şi energic.

 

Delimitarea spaţiului pentru studiu

 

Este recomandat să delimitaţi zonele camerei copilului astfel încât, atunci când se ocupă de teme, să se ocupe doar de teme. Acest lucru se poate realiza foarte uşor, cu ajutorul unor draperii, a unor perdele, a unor paravane japoneze ori pereţi falşi joşi – această din urmă sugestie ar putea avea consecinţe foarte haioase: dacă spaţiul vă permite, puteţi crea un mini labirint în camera celui mic. Va primi mai multe provocări şi mai multe invitaţii la joacă atunci când iese din spaţiul dedicat temelor.

 

Asigurarea tuturor instrumentelor necesare

 

... şi dispunerea lor cât mai la îndemână sunt lucruri esenţiale. Orice scuză pentru a se ridica de la biroul de lucru poate fi „fatală” pentru soarta temelor. Biroul de lucru trebuie să fie în apropierea dulapului cu rechizite (dacă acesta nu este încorporat), în apropierea ferestrei, în apropierea unei surse de lumină artificială, în apropierea bibliotecii. Pe birou trebuie să se afle un ceas sau o clepsidră, precum şi suporturi pentru instrumentele de scris, pastă corectoare, capsator şi toate celelalte obiecte necesare îndeplinirii sarcinilor şcolăreşti.

 

Fiţi inventivi

 

Unul dintre pereţi poate fi o tablă de scris ( clasică, din bambus sau magnetică), scaunul poate fi înlocuit cu un fotoliu ori cu un scaun din cele care se leagănă, biblioteca poate fi înlocuită cu rafturi răzleţe, dacă acestea pot cuprinde întreaga avere a şcolarului.

 

Nu investiţi mai mult decât este nevoie

 

În timpul amenajărilor, nu vă ghidaţi doar după recomandările hypermarketurilor sau ale magazinelor de specialitate. Puteţi înlocui cu uşurinţă unele dintre obiectele necesare într-un birou cu obiecte care, de altfel, şi-ar găsi locul în alte camere sau şi-ar găsi alte utilităţi. De exemplu, instrumentele de scris pot fi depozitate într-un ghiveci gol, într-un cufăr pitic, în pahare personalizate şi aşa mai departe, iar avizierul pentru orar şi bileţele poate fi înlocuit cu unul handmade, realizat din mai multe straturi de carton lipite între ele sau dintr-o bucată de polistiren.

 

Personalizaţi tot ce se poate

 

Este recomandat să personalizaţi cât mai multe dintre obiectele din camera copilului (huse, dulapuri, pereţi, spaţii şi obiecte de depozitare a obiectelor personale etc), indiferent că sunt destinate dormitului, jocurilor sau şcolii. Sentimentul apartenenţei este foarte important, oferă stabilitate – involuntar, în prezenţa stabilităţii materiale, indivizii se orientează către alte preocupări: arte... teme...

 

Surse foto: houzz.com, freshome.com