Italienii – maestrii in amenajari de lux

11-09-2015 / Blog amenajari locuinte

Amenajarea locuinței în stil italian presupune rafinament și eleganță. Încă popular printre trucurile de home design, acest stil aduce cu el noțiunea de lux. Este definit prin mobilierul de calitate și finisajele impecabile.


Italienii și arta decorativă


Din punct de vedere al arhitecturii și al designului interior, Italia este recunoscută pentru stilul renascentist pe care l-a promovat. Coloane din piatră, elemente decorative elegante, realizate în stil baroc. Iubitor de modern sau tradițional, uimitorea artă decorativă a italienilor te va încânta, cu siguranță.


Există un bun-gust pe care italienii îl au nativ. Îl exploatează la maxim atunci când vine vorba de amenajări interioare. Dacă ești în pană de idei, dar rezultatul vrei să fie unul spectaculos, te poți lăsa inspirat de sursa noastră creativă. Urmărește sfaturile de mai jos pentru un stil italian autentic, din podea până în tavan.


Tradițional și modern


Stilul vechi ne duce cu gândul la candelabre de cristal, pereți cu decorațiuni murale, pardoseli din lemn lucios sau marmură. În schimb, stilul modern care se regăsește în Italia de astăzi vine cu un stil ușor minimalist care nu renunță la designul de lux. Ornamentele aurii sunt populare în designul italian. Îl regăsim aproape oriunde. De la rama oglinzii, la nervurile pietrei de marmură, până la mobilier. Un rol important îl joacă și cristalele și oglinzile. Sunt nelipsite din casele decorate în spirit italienesc.


Marmură „di Italia”


Istoria Italiei ne prezintă elemente decorative de cea mai bună calitate care se folosesc și în prezent. Pentru redarea întru-totul a standardelor de amenajare italiene optează pentru marmură și al ei aspect atractiv, potrivit chiar și în interioare minimaliste. Băile de o eleganță impunătoare prezintă de asemenea plăci de marmură pentru pereți și podea.


Mai degrabă modern


Dacă ne referim la designul modern al locuințelor din Italia, întâlnim mici diferențe. Ar trebui să le luăm în calcul atunci când vine vorba de amenajarea căminului nostru. În primul rând, mobilierul prezintă mai puține ornamente. Ceea ce rămâne neschimbat este nivelul de lux oferit de calitatea materialelor folosite.


Amatorii de artă decorativă în stil italian pot realiza un interior plin de farmec pentru fiecare cameră din locuință. Răsfoiți galeria noastră foto pentru un început promițător.


Sursa foto: freshome.com

 

Urmareste-ne pe

Portalul DezvoltatorImobiliar.ro, iți prezintă ofertele complete de case și apartamente noi din cele mai importante ansambluri rezidentiale din România. Sigla www.dezvoltatorimobiliar.ro şi sloganul "Portalul de Case si Apartamente Noi" sunt mărci înregistrate în Registrul Mărcilor cu certificat Nr. 138300.

© Copyright 2013 - 2019 dezvoltatorimobiliar.ro Toate drepturile rezervate.