Facebook
Twitter
Google +
Youtube
Instagram
Pinterest
Adauga anunt
Newsletter
07-09-2013 / Blog amenajari locuinte
Imbunatatirea modului de trai

Amenajările interioare ne pot schimba categoric stilul de viaţă, dispoziţia de peste zi şi felul în care ne privim pe noi înşine. Totuşi, un mod de trai haotic ne induce o stare de stres şi o negativitate care ne împiedică să vedem că avem un cămin frumos şi o familie iubitoare. Ce este de făcut? Schimbăm modul de trai.

 

Satisfacerea nevoilor la momentul potrivit

 

În ritmul nebun al vieţii cotidiene, probabil săriţi peste mese (şi nu într-un mod acrobatic), dormiţi pe apucate, luaţi gustări nesănătoase şi vă neglijaţi două dintre cele mai importante nevoi ale corpului: odihna şi hrana. Faceţi o pauză şi, imediat apoi, o schimbare.

 

Încercaţi să nu mai pierdeţi orele din noapte, veţi avea mai mult spor la lucru dacă mintea şi trupul vă sunt odihnite. De asemenea, încercaţi să luaţi masa la ore fixe.

 

Schimbaţi ritmul

 

Poate este nevoie să încetiniţi puţin ritmul. Astfel, aţi vedea mai uşor ce trebuie făcut în jurul casei, aţi deranja mai puţine lucruri şi ar avea totul un loc al său. Dacă mergeţi mai încet prin casă, nu mai dărâmaţi nici vaza aceea care stă prea pe marginea mesei, nu vă mai împiedicaţi de pisică şi nu mai scăpaţi lucruri... Dacă funcţionaţi cu o viteză mai mică, totul se va desfăşura mult mai ordonat.

 

Amenajări eficiente pentru oameni grăbiţi

 

Stilul uragan de amenajări interioare încă nu s-a dovedit eficient. Aşadar, vă recomandăm să încetiniţi puţin ritmul şi să găsiţi un echilibru în stilul de viaţă. Aşezaţi-vă toate accesoriile în ordine, după anotimp, după culori, după stiluri vestimentare. Puneţi toate ustensilele care vă trebuie în bucătărie atârnate în suporturi speciale.

 

Produsele alimentare şi condimentele depozitaţi-le în borcane transparente, cu capace de culori diferite şi etichete pe ele. Patul din dormitor să fie întotdeauna întins. Prosoapele trebuie depozitate în dulapul din baie, nu în cel din dormitor. Şi tot aşa. Sunt detaliile care ne omoară!

 

Mai puţin timp în faţa ecranului

 

Cu siguranţă pierdeţi ore bune în faţa laptopului sau a televizorului fără să vă fie cu adevărat util. Ba mai mult, timpul suplimentar alocat ecranului provoacă stres şi oboseală mentală, mai ales că provoacă, cumva, dependenţă, iar „un sfert de oră pe net” nu este niciodată doar un sfert de oră. Dacă vreţi să vă relaxaţi, puneţi muzică în surdină şi faceţi stretching sau yoga. Faceţi-vă timp şi pentru cinele în familie – după o zi lungă de muncă discuţiile cu cei dragi pot fi foarte relaxante, mai ales dacă acest lucru devine un obicei.

 

Aspect ordonat

 

Este important ca lucrurile să fie ordonate şi bine organizate în funcţie de tot felul de categorii. Totuşi, este foarte important ca totul să pară ordonat şi organizat. De aceea, dacă aveţi un stil de viaţă stresant, este recomandat să evitaţi aglomerarea vizuală în interiorul casei: mobilier şi pereţi într-o singură culoare, nu prea multe decoraţiuni, culori neutre combinate cu nuanţele dumneavoastră preferate, pasteluri, mobilier cât mai simplu şi obiecte personale bine ascunse dincolo de uşile dulapurilor.

 

Treziţi-vă devreme

 

Ziua bună se cunoaşte de dimineaţă, dar nu de fiecare dată. Totuşi, cine se scoală de dimineaţă... ajunge la timp oriunde trebuie să ajungă şi are la dispoziţie toate minutele de care are nevoie pentru a se pregăti, a-şi aranja patul şi a lăsa casa în ordine înainte de plecare.

 

Surse foto: freshome.com, houzz.com