Facebook
Twitter
Google +
Youtube
Instagram
Pinterest
Adauga anunt
Newsletter
14-08-2013 / Blog amenajari locuinte
Idei pentru obiecte handmade

Am mai discutat despre cât de apreciate sunt obiectele handmade, aşadar să nu vă fie de mirare că vom dedica un articol câtorva idei utile. Casa dumneavoastră va arăta cu mult mai prietenoasă şi va emana energie pozitivă: cu cât vă puneţi amprenta pe mai multe dintre obiectele folosite la amenajarea noii locuinţe, cu atât vibraţiile pozitive vor fi mai puternice, iar atmosfera mai plăcută.

 

Retapisarea fotoliilor

 

Unul dintre cele mai simpatice şi mai uşor de făcut lucruri este retapisarea fotoliilor. Fotoliile şi scaunele vechi îşi pierd din farmec odată cu uzarea materialelor din care sunt făcute. Totuşi, fiecare obiect vechi are frumuseţea şi povestea lui, iar acestea trebuie conservate.

 

Restaurarea se face destul de uşor, nu este nevoie decât de materialul care va deveni noua tapiserie şi de câteva cuie, lipici pentru material sau capse speciale pentru mobilier. Facultativ, puteţi folosi straturi din burete, pentru un plat mai moale şi mai confortabil, şi poate puţină vopsea pentru mânerele şi picioarele scaunului sau ale fotoliului. Dacă doriţi să nu fie un simplu fotoliu, puteţi folosi şi o panglică sa pioneze pentru decor.

 

Suporturi personalizate

 

Cuierele şi umeraşele sunt obiecte necesare în casa oricui. „Problemele” apar când există mai mulţi membri ai familiei care le folosesc în mod dezorganizat, iar cel care ajunge ultimul rămâne întotdeauna fără cuier. De aceea, aţi putea scrie numele pe fiecare umeraş. O altă variantă ar fi atribuirea câte unei culori fiecărui membru al familiei.

 

Puteţi crea şi suporturi pentru oalele fierbinţi, suporturi pentru pahare şi suporturi pentru prosoape, dacă aveţi puţină imaginaţie şi destulă răbdare pentru strângerea materialelor necesare.

 

Suportul pentru oale fierbinţi îl puteţi confecţiona cu ajutorul dopurilor de sticle de vin, lipite între ele, cusute ori prinse cu un garou metalic. Suporturile pentru pahare pot fi create din carton presat, din fetru, din dopuri de sticle de bere lipite pe o bucată de material. Suporturile pentru prosoape le puteţi crea, de exemplu, din scări vechi de lemn, şlefuite şi lăcuite (cu lac color sau incolor).

 

Recondiţionarea obiectelor dragi

 

Dacă trebuie să dărâmaţi casa bunicii... faceţi-o. Totuşi, recomandăm păstrarea uşilor şi a ferestrelor. Uşile le puteţi recondiţiona şi folosi, şlefuite şi vopsite, în propria locuinţă. Obiectele vintage au un farmec aparte, despre care am mai discutat. Ramele ferestrelor le puteţi transforma în măsuţe pentru cafea dacă adăugaţi un blat din sticlă şi îi creaţi picioare din lemn, iar dacă suprapuneţi ferestrele veţi obţine o măsuţă etajată de toată frumuseţea, unde puteţi să şi depozitaţi cărţi, reviste sau vase cu potpourri.

 

Ghivece colorate

 

Acestea au fost cel mai des pomenite în articolele noastre, faptul datorându-se uşurinţei creării lor, precum şi notorietăţii lor. În cazul în care doriţi să personalizaţi ghivecele trebuie să alegeţi forma şi dimensiunea potrivită a ghiveciului de decorat: ar trebui să poată încăpea în el ghiveciul din plastic în care sunt plantate florile preferate, cactuşi, ficuşi sau alte plante ornamentale.

 

Următorul pas este alegerea culorilor, apoi alegerea modelului. Nu uitaţi că ghivecele trebuie să se potrivească şi cu celelalte decoraţiuni dintr-o cameră, şi cu planta pe care o găzduiesc.

 

Surse foto: freshome.com, houzz.com