Facebook
Twitter
Google +
Youtube
Instagram
Pinterest
Adauga anunt
Newsletter
27-03-2015 / Blog amenajari locuinte
Home Design - Risti si castigi

"Rişti şi câştigi” era numele unei emisiuni de acum câţiva ani, însă lecţia este aceeaşi de fiecare dată: dacă nu îndrăzneşti să alergi după visurile tale, nu ţi le vei putea îndeplini niciodată. Aşadar, dacă îţi doreşti ca locuinţa ta să arate într-un anumit fel, trebuie să încerci să o faci să arate aşa cum îţi doreşti.

 

Despre culorile prea puternice

 

Iniţial, doamna casei ilustrate în galeria foto de mai sus a respins ideea tocurilor negre pentru ferestre, din cauză că i se păreau prea masculine, prea sobre. Totuşi, trebuie să recunoşti că arată bine, lucru pe care l-a descoperit şi ea. Ulterior, au vopsit mai multe elemente de decor din casă în negru, folosind-se de aceste detalii pentru a contura mai bine punctele importante ale locuinţei.

 

Despre obiecte pe care le păstrezi

 

Există lucruri de care nu ai nevoie şi pe care te încăpăţânezi, totuşi, să le păstrezi? Poate că totuşi vei găsi în timp un motiv. Motivul probabil va deveni noul tău proiect de lucru manual în care vei transforma fosta fereastră de la casa bunicii într-o măsuţă de cafea sau aşa ceva.

 

Despre compartimentarea locuinţei

 

Există posibilitatea ca cei care au construit blocul de apartamente sau casa în care te-ai mutat (sau te vei muta) să nu fi compartimentat locuinţa chiar cum ţi-ar veni ţie mai bine. Nu este vina lor că arhitecţii nu ţi-au citit gândurile, dar nu este nici sfârşitul pământului.

 

Poţi sparge unii pereţi şi poţi construi alţii noi pentru a compartimenta locuinţa într-un mod optim pentru tine şi familia ta. Poate nu ai nevoie de două băi imense, ci de mai mult spaţiu pentru a primi oaspeţii, iar atunci una dintre băi ar fi restructurată într-o baie de serviciu, se va construi un perete fals, se va instala o uşă culisantă şi se va amenaja un living frumos sau un dormitor primitor dincolo de noul perete.

 

Despre decoraţiunile nonconformiste

 

Dacă îţi plac, cumpără-le, creează-le, acceptă-le. De exemplu, nu oricui ar putea plăcea cele două mâini care ies din perete în a cincea imagine. Însă ele arată foarte bine, sunt delicate şi discrete şi sunt, în acelaşi timp, şi decorative, şi utile: aici vei putea pune telefonul sau cheile, pentru a nu le mai rătăci prin casă. Îndrăzneşte să aduci acasă decoraţiunile care îţi plac, oricât de ciudăţele ar părea!

 

Despre spaţiile bizare

 

Pentru economisirea spaţiului, pe lângă optimizarea spaţiilor de depozitare, ideal ar fi să alegi uşi culisante sau pliabile, care nu necesită spaţiu în plus pentru a putea fi deschise. Astfel, acestea nu vor bloca niciun dulap şi nu te vei împiedica de nicio piesă de mobilier pentru a le deschide.

 

În plus, este recomandat ca mobilierul din spaţii înguste să aibă picioarele oblice, „deschise”: mai apropiate în partea superioară şi mai depărtate în partea inferioară. Dacă sub mobilier poţi vedea podeaua, acest lucru va crea impresia că spaţiul unde astfel de piese de mobilier este mai larg.

 

Sursa foto: houzz.com