Facebook
Twitter
Google +
Youtube
Instagram
Pinterest
Adauga anunt
Newsletter
21-06-2015 / Blog amenajari locuinte
Home Design de vara

Tendinţa generală este ca design-ul din interiorul locuinţei să răspundă într-un fel sau altul vremii de afară şi anotimpului actual. Acum, pentru că este vară, se recomandă ca în interiorul locuinţei să fie câteva sclipiri aurii, care să îţi amintească de puterea soarelui, câteva elemente proaspete, un pic mai mult alb şi tot aşa. Urmăreşte rândurile de mai jos şi apoi analizează imaginile din galeria foto. Nu-i aşa că este timpul să împrospătezi şi tu niţel aspectul locuinţei tale?

 

Bucură-te de lumină!

 

Cumva, atunci când discutăm despre home design, lumina este întotdeauna de dorit, indiferent de anotimpurile de afară. De aceea, este recomandat în general ca majoritatea pereţilor să aibă o culoare cât mai deschisă sau să fie chiar şi albi. De asemenea, trebuie să alegi cu grijă accesoriile pentru ferestre: acestea să fie suficient de subţiri pentru a permite luminii să pătrundă în casă, dar şi suficient de groase pentru a ţine căldura departe în timpul verii – cel mai bine ar fi ca şi acestea să fie cât mai deschise la culoare.

 

Joacă-te cu pastelurile!

 

În special în prima imagine din galeria foto este foarte bine ilustrată această idee: pasteluri derivate din mai multe culori de bază au fost asociate pentru a crea un decor vesel şi proaspăt, care să nu aglomereze prea tare camera, dar să poată oferi întocmai acel aer „fresh” necesar în timpul unei veri călduroase.

 

Oferă-ţi ceva nou.

 

De fiecare dată când vrei să schimbi ceva este vine să îţi oferi ceva nou: ceva care să schimbe aspectul sau impresia obiectelor care îţi decorează la un moment dat locuinţa sau un obiect nou (reciclat sau nou-nouţ, după gust) care să completeze decorul.

 

De exemplu, vei putea să aşezi în living un tablou nou sau vei putea schimba husele scaunelor din bucătărie cu cele care au culori şi imprimeuri potrivite verii. Vei putea întotdeauna să împrospătezi aspectul locuinţei tale şi cu autocolant, corpuri noi de iluminat sau nişte flori proaspete aşezate în vază sau crescute cu grijă şi dragoste în ghivece micuţe.

 

Jonglează cu obiecte strălucitoare şi imprimeuri îndrăzneţe.

 

Vara, şi soarele străluceşte mai tare. Vara, şi casa ta trebuie să strălucească. Dacă ai decoraţiuni interioare aurii şi nu ai ştiut până acum cum şi cu ce să le asortezi, acum este momentul potrivit pentru a le pune în funcţiune. Scoate-le din dulapuri, lustruieşte-le şi bucură-te de ele, indiferent că este vorba despre veioze sau oglinzi sau tablouri cu rame aurii. În plus, sclipirile aurii vor putea oferi casei tale un aspect vesel şi jucăuş sau un aspect elegant, în funcţie de decoraţiunile pe care li le asociezi.

 

Bineînţeles, dacă nici auriul, nici pastelurile nu îţi oferă sentimentul pe care ţi-l doreşti, poţi oricând să încerci un decor mai îndrăzneţ, precum cel din ultima imagine din galeria foto. Mai multe idei îndrăzneţe vei găsi aici

 

Sursa foto: urbanhomez.com, roomed.nl