Facebook
Twitter
Google +
Youtube
Instagram
Pinterest
Adauga anunt
Newsletter
25-10-2013 / Blog amenajari locuinte
Halloween handmade

Decoraţiunile handmade sunt întotdeauna mai simpatice, pentru că abia aşa se observă cu adevărat personalitatea celui care se foloseşte de diverse ornamente pentru designul de interior.

 

Scopul decoraţiunilor de Halloween este să fie cât mai înspăimântătoare sau, cel puţin, ciudate sau greţoase. Pentru că este dificil şi cere prea mult timp un schelet din papier mâché, vom propune câteva decoraţiuni mai uşor de realizat şi pe care le puteţi depozita sau arunca la fel de repede şi de uşor.

 

 

Ghirlandă de lilieci

 

Aveţi nevoie de bandă adezivă, de o sfoară subţire, de un marker şi de o foarfecă. Lipiţi segmente de bandă (dimensiunile pot varia) pe sfoară, desenaţi un liliac, decupaţi şi întindeţi ghirlanda astfel obţinută prin casă, eventual în apropierea ferestrei sau a unei surse de curent, ca să se şi mişte din când în când. Deşi liliecii nu sunt cele mai urâte sau mai fioroase animale, se potrivesc foarte bine temei acestei sărbători.

 

Pe acelaşi principiu, puteţi realiza şi o ghirlandă cu fantomiţe, eventual dintr-un material fluorescent sau fosforescent.

 


Capete înfuriate

 

Pepenii şi dovlecii nu sunt buni doar pentru desert. Goliţi-i de conţinut şi faceţi de o parte şi de alta găurele care să reprezinte ochi şi guri: pe o parte să fie figuri prietenoase, iar pe cealaltă parte să fie figuri maliţioase. Înăuntrul dovleacului (sau al pepenelui, în funcţie de produsul folosit) aşezaţi o lumânare pe care o veţi aprinde în noaptea de Halloween, iar chipul crestat va fi proiectat astfel pe perete.
 

Cuvinte „dop-ate”

 

Scrieţi din dopuri de plută sau din dopuri din plastic mesaje haioase: pe o bază din carton decupată în forma unei litere lipiţi unul lângă altul tot felul de dopuri. Pentru un aspect mai ordonat, recomandăm dopurile din plută de la sticlele de vin, iar ca mesaj un simplu „Bu-hu-hu!” ar trebui să fie de ajuns.O urmă de toamnă

 

Ne aflăm în toiul toamnei, aşadar şi decoraţiunile dumneavoastră trebuie să sugereze acest lucru. Un bol din sticlă transparentă în care să aşezaţi câteva frunze cărămizii, câteva nuci, câteva castane, câteva alune, o ghirlandă de frunze uscate prinse cu cleşti de rufe pe o sfoară, câteva cochilii de melci împrăştiate pe mobilier printre frunze de viţă-de-vie – iată doar câteva sugestii de ornamente pline de farmec şi cu un cost redus.Puţin mister, puţină apatie

 

Toamna este un anotimp melancolic şi romantic, însă această melancolie trebuie să devină dezolare şi ameninţare în seara de Halloween.

 

Aşezaţi într-un borcan transparent câteva crengi goale. În borcan puteţi aşeza muşchi, pietricele sau nisip. Crengile le puteţi lăsa simple sau le puteţi vopsi în argintiu, negru, alb, în funcţie de preferinţele dumneavoastră şi de restul decoraţiunilor.

 

Pentru crearea unei atmosfere potrivite sărbătorii, optaţi pentru lumină difuză, eventual creată cu ajutorul unor lumânări. Puneţi puţină făină în palme şi lăsaţi amprente pe mobilă pe ici, pe colo – vor semăna cu urme de ectoplasmă lăsate de o fantomă dezorientată. Încercaţi să folosiţi sau să improvizaţi şi câteva pânze de păianjen prin colţuri, în special în colţurile ferestrelor şi uşilor.

 

Sursa foto: houzz.com