Facebook
Twitter
Google +
Youtube
Instagram
Pinterest
Adauga anunt
Newsletter
31-05-2013 / Blog amenajari locuinte
Greseli obisnuite in amenajarile interioare

Cel mai adesea luăm singuri deciziile privind decorarea unui apartament nou sau a unei case noi, motiv pentru care, în lipsa pregătirii specializate, facem unele greşeli banale. Iată un scurt ghid pentru a evita cele mai întâlnite greşeli.

 

Economii chibzuite: vreţi să faceţi economie, acest lucru este de înţeles, însă aveţi grijă din care parte de buget decupaţi. Optaţi pentru lucrurile de calitate: în majoritatea cazurilor, amenajările interioare sunt investiţii pe termen lung. În cazul achiziţionării de materiale sau mobilier de calitate scăzută, în timp veţi observa că veţi cheltui mai mult cu reparaţii şi înlocuiri. Aşadar, calculaţi totul cu prudenţă şi gândiţi în perspectivă.

 

Nepotriviri cromatice în raport cu spaţiul de lucru

 

Albastrul taie pofta de mâncare, negrul induce stare de depresie, albul induce anxietate şi aşa mai departe. Va trebui să ţineţi cont de rolul fiecărei încăperi şi să folosiţi în mod echilibrat opţiunile cromatice.

 

Dacă preferaţi culorile închise, însă spaţiul este restrâns, orice zugrav sau designer de interior vă va recomanda să renunţaţi la aceste „mofturi”. Totuşi, puteţi folosi nuanţe închise cu o condiţie: luminaţi puternic încăperea cu pricina şi nu ezitaţi să optaţi pentru oglinzi de dimensiuni mari şi modele diferite pentru decor.

 

Tendinţele în amenajări interioare trebuie să fie pentru fiecare dintre dumneavoastră un ghid, nu o regulă: dacă acestea nu se potrivesc personalităţii şi nevoilor dumneavoastră, atunci renunţaţi la ele. Este mult mai important să vă simţiţi bine în propriul cămin decât să aveţi o casă la modă.

 

Graba strică treaba – dacă aveţi la dispoziţie un termen limită încercaţi să vă organizaţi cât mai bine planurile şi să profitaţi din plin de fiecare minut. Nu aşteptaţi să se usuce varul în una dintre camere pentru a vă apuca de zugrăvit în cealaltă. Nu aşteptaţi să fie livrat dulapul pentru a începe utilarea băii.... şi aşa mai departe. Însă cel mai important lucru în amenajările în contratimp este să nu luaţi deciziile nepotrivite doar din această cauză: analizaţi-vă bine opţiunile şi alegeţi-o pe cea mai potrivită.

 

Ignorarea personalităţii – indiferent că angajaţi un designer de interioare sau nu, este foarte important să ţineţi cont de personalitatea celui sau celor ce vor locui în acel apartament. Altfel, vă veţi alege cu un apartament frumos mobilat, în pas cu moda, dar care nu vă spune nimic şi, deci, care nu este acasă. Cu siguranţă vă puteţi încadra în buget şi puteţi decora casa aşa cum vă place, trebuie doar să cercetaţi piaţa foarte bine şi, de la un punct, să fiţi inventivi.

 

Sursa foto: freshome.com