Facebook
Twitter
Google +
Youtube
Instagram
Pinterest
Adauga anunt
Newsletter
18-10-2015 / Blog amenajari locuinte
Ghid: ce culori folosim acest sezon

Există atât de multe opțiuni decorative, încât uneori spui „stop!”. Culori, nuanțe, tonuri, alegeri. Noi te invităm să te relaxezi citind acest ghid de utilizare a elementelor cromatice în amenajarea locuinței tale. Îți prezentăm cele mai căutate nuanțe ale sezonului care vor schimba aspectul fiecărei încăperi în parte.


Un altfel de albastru


Tendințele cromatice ne prezintă culori în armonie cu peisajele marine. Cu gândul la vacanța petrecută pe malul mării, specialiștii în home design introduc un alt tip de albastru, mediteranian. Este o culoare ce oferă calmitate. În funcție de scopul și utilitatea încăperii, poți alege să vopsești pereții în albastru grecesc. Dacă acest stil nu te reprezintă, există și variante alternative: vopsirea dulapurilor din bucătărie sau a oricărei alte piese de mobilier din casă.


Cri, cri, cri, toamnă gri


Dintre culorile neutre, griul va face întotdeauna furori. Acum, mai mult ca oricând, este recomandat de către designeri. Potrivit spațiilor restrânse, creează impresia de lărgire a orizonurilor. Această culoare chic denotă o atmosferă primitoare pentru zonele de locuit. Bineînțeles, o nuanță mai închisă are un impact vizual mai puternic, însă nu este la fel de restrictivă precum asocierea clasică de alb-negru.


Verdele măslină


Tot în categoria culorilor neutre intră și verdele olive. Spre deosebire de celelalte, această culoare oferă o personalitate diferită în home design. Specifică spațiilor discrete, verdele olive face o strânsă legătură cu elementele naturale precum lemnul sau piatra. Zona recomandată pentru a fi vopsită astfel este cea de tranziție dintre interiorul și exteriorul casei.


Nu chiar rozaliu


În schimb, nuanța coralului este cea care dă tonul pastelurilor acestui sezon. Folosind această culoare, amenajarea încăperii va vorbi de la sine. Pentru a nu obține o cameră încărcată și obositoare poți adăuga o mulțime de nuanțe neutre. Accentele de culoare sunt recomandate a se utiliza pentru scoaterea în evidență a unui spațiu monoton. În acest sens, fie vopsești un perete astfel, fie asortezi diferite elemente decorative din aceași gamă cromatică.


Sursa foto: freshome.com