Facebook
Twitter
Google
Youtube
Instagram
Pinterest
Adauga anunt
Newsletter
14-02-2015 / Blog amenajari locuinte
Fundamental pentru hol

Ca orice parte a casei tale, şi holul are nevoie absolută de câteva lucruri... Decoraţiunile interioare nu se opresc la uşă. Ele continuă şi în zonele de tranziţie, cum sunt holurile. Şi, aşa cum bine ziceam într-un articol anterior, dacă nu ai hol la intrare, fă-ţi! Căci această zonă din casă este foarte utilă, în special atunci când faci curat, când vrei să pleci de acasă sau când tocmai te întorci acasă.

 

Să fie lumină!

 

Indiferent că holul are şi ferestre, va trebui să nu îţi "scape" instalarea unor corpuri de iluminat. Dimensiunile acestora şi modul în care vor fi dispuse trebuie să se potrivească holului tău, dar şi decoraţiunilor şi pieselor de mobilier pe care le vei aşeza aici (dacă este cazul). De exemplu, cuierul trebuie luminat foarte bine. De asemenea, dacă expui vreo operă de artă pe hol, probabil vei vrea să fixezi măcar un spot luminos deasupra sau dedesuptul acesteia, pentru a o pune mai bine în valoare.

 

Înălţimi şi lăţimi

 

Tot ce vei aşeza în hol (da, chiar şi tablourile şi covoarele) trebuie să aibă dimensiuni raportate la înălţimea, lungimea şi lăţimea holului. De exemplu, dacă ai un hol pătrat, ar fi recomandată o traversă dreptunghiulară, care să ofere impresia de alungire a spaţiului.

 

Dacă holul este foarte înalt, îţi va permite să aşezi multe accesorii pe pereţi, însă un hol cu tavanul jos va avea nevoie de modele verticale pe pereţi şi de mai multă lumină.

 

Centru de greutate

 

Designerii recomandă ca fiecare hol să aibă un centru de greutate – un element decorativ unde să se oprească privirile, pentru a se evita sentimentul de abandon şi sentimentul de claustrare. Acest "centru de greutate" poate fi reprezentat de un tablou, o sculptură aşezată la înălţimea potrivită sau o oglindă cu ramă decorativă... sau alte elemente decorative - nu vrem să îţi îngrădim creativitatea.

 

Expoziţii artistice sau personale

 

Holul este un loc bun pentru expoziţii, mai ales dacă este suficient de lat cât să treacă pe el două persoane în acelaşi timp.

 

Vei putea expune aici fie opere de artă, fie lucruri dragi pe care le-ai colecţionat de-a lungul timpului  şi care au valoare sentimentală: tablouri proprii, fotografii cu tine şi cei dragi, diplome şi certificate, plăci de snowboarding (sau plăci de surf, ca în ultima imagine din galerie), tricourile sportivilor favoriţi şi aşa mai departe.

 

Sursa foto: houzz.com