Facebook
Twitter
Google +
Youtube
Instagram
Pinterest
Adauga anunt
Newsletter
12-02-2016 / Blog amenajari locuinte
Familia de rafturi, etajere si biblioteci – partea I

Biblioteca este una dintre piesele de mobilier cele mai utile. În funcție de fiecare cameră în parte, poți apela și la etajere sau rafturi. De aceea, atunci când ești în căutarea celor mai noi apartamente de vânzare, trebuie să te asiguri că vei avea spațiu suficient pentru amenajarea bibliotecii sau măcar a câtorva rafturi. Ți-am pregătit un ghid de alegere a celei mai potrivite familii de rafturi, etajere și biblioteci.

O bibliotecă nu are un singur rol în cameră. Pe lângă cele mai apreciate cărți, pe rafturile acesteia se pot regăsi obiecte de artă, amintiri, fotografii. Alege elementele potrivite pe care le vei lăsa la vedere. Nu exagera cu numărul acestora pentru a păstra ordinea și curățenia fără prea mult efort.

O mică bibliotecă

Înainte de toate, trebuie să alegi stilul de amenajare a cărților pe raft. Preferi doar câteva rafturi sau un cadru care să găzduiască o mică bibliotecă? Opțiunile sunt numeroase. Materialul cel mai adesea folosit este lemnul. În acest caz, rafturile păstrează o uniformitate a distanțelor dintre spațiile pentru depozitare.

Una singură sau mai multe

Etajera este o variantă mai subtilă a spațiilor de stocare. Fabricată cel mai frecvent din sticlă, oferă pereților o completare adecvată. Este bine de reținut că etajera poate lua diverse forme, în timp ce biblioteca are opțiuni mai restrânse.

Soiuri de rafturi

Rafturile pot avea lateralele acoperite sau deschise, în funcție de spațiul pe care îl ocupă. Dacă alegi colțul încăperii, rafturile la unghi drept se vor potrivi perfect în astfel de spații înguste. Profiți, astfel, de fiecare colț din cameră și găsești cele mai potrivite spații de stocare.

Înălțimea contează

Cele mai multe biblioteci variază în ceea ce privește înălțimea. Bibliotecile care ocupă o mare suprafață din perete și se înalță către tavan sunt dintre cele scumpe și cu aspect formal. În schimb, cele mai mici de înălțime au o funcționalitate la îndemână, Rafturile și etajerele de la înălțime sunt ideale spațiilor restrănse. Multe amenajări de genul pot avea inclus și un spațiu de lucru în partea de jos.

Sursa foto: freshome.com