Facebook
Twitter
Google +
Youtube
Instagram
Pinterest
Adauga anunt
Newsletter
23-01-2015 / Blog amenajari locuinte
Dulapul cu lenjerie de pat

Cu toţii avem un loc unde trebuie depozitate aşternuturile pentru pat: în lada patului (cel mai adesea, nu-i aşa?), într-un dulap, într-o comodă şi aşa mai departe. Noi avem câteva sugestii pentru organizarea lenjeriei de pat, pentru creşterea eficienţei şi îmbunătăţirea aspectului.

 

Ce înţelegem prin dulapul cu lenjerie de pat? Spaţiul dedicat lenjeriei de pat (evident), cu huse pentru saltele, cearşafuri de pat, cearşafuri pentru pilote, feţe de pernă, cuverturi şi pături de învelit ocazional. În acelaşi loc vor putea sta şi prosoapele, organizate după scopul lor: prosoape de plajă, prosoape de mers la sală, prosoape de baie, prosoape intime şi prosoape pentru faţă sau oricum altfel crezi tu de cuviinţă.

 

Dulap cu rafturi deschise

 

Poţi aşeza toate produsele din bumbac (aşternuturi şi prosoape) pe rafturile unui dulap deschis, fără uşi de niciun fel. Astfel, le vei putea organiza mai repede, le vei putea alege dintr-o privire rapidă şi le vei putea aşeza mai repede. Va arăta chiar mai bine dacă vei aşeza lucrurile în ordine după tip, mărime şi model. Lenjeriile la set ar fi bine să stea la un loc, iar prosoapele asortate, la fel.

 

Servantă cu uşi din geam

 

Îţi aminteşti de servantele bunicilor sau ale părinţilor... nu sunt altceva decât dulapuri vintage. Aşadar, vei putea folosi un astfel de dulap vintage pentru a-ţi depozita aşternuturile – o astfel de piesă de mobilier are un farmec aparte şi, în plus, poate fi aşezată în orice cameră decorată în orice stil (chiar şi minimalist sau contemporan), fără a strica armonia locului.

 

Faptul că această servantă ar avea uşi va proteja materialele depozitate aici de umiditate, le va păstra mirosul balsamului de rufe pentru mai mult timp şi le va feri de dăunători – cu mai mult succes dacă pui pe fiecare raft câte un săculeţ cu levănţică. Iar dacă uşile vor fi din sticlă, va trebui să menţii ordinea în interiorul dulapului şi vei putea, în acelaşi timp, să ţii mereu socoteala aşternuturilor: când trebuie să bagi la spălat, care ar fi potrivite pentru care pat şi aşa mai departe.

 

Rafturi ajustabile

 

Pentru a face economie de spaţiu, optează pentru un dulap cu rafturi ajustabile. Astfel, vei putea scoate sau adăuga rafturi sau le vei putea rearanja la diferite înălţimi, în funcţie de cum crezi că e mai bine să îţi organizezi aşternuturile – după tipul acestora, după seturi, după materiale, după culori şi după modul de depozitare.

 

Moduri de împăturire şi organizare

 

Unii preferă împăturirea cearşafurilor în forme pătrăţoase, alţii aşază totul pe umeraşe şi suporturi, alţii preferă obiectele textile rulate, pretinzând că ocupă mai puţin spaţiu şi că se boţesc mai puţin. Unii le organizează în funcţie de materialele din care sunt făcute şi sezonul în care sunt folosite, alţii le organizează după culori, alţii par că nu au niciun algoritm bine stabilit – în funcţie de modul tău de depozitare, alege-ţi dulapurile potrivite: cu rafturi, cu sertare, cu umeraşe, cu uşi sau fără.

 

Sursa foto: houzz.com