Facebook
Twitter
Google +
Youtube
Instagram
Pinterest
Adauga anunt
Newsletter
21-09-2013 / Blog amenajari locuinte
Din garaj anost in noua camera preferata

Nu vă folosiţi garajul doar pentru protejarea maşinii şi/sau ca spaţiu de depozitare. Această încăpere poate juca rolul unui living mai mic, dacă este amenajat corespunzător.

 

Dacă încă trebuie să joace rolul de garaj nu puteţi face un salon din acest spaţiu. Totuşi, întotdeauna rămâne destul loc pentru cei ingenioşi. Totul trebuie gândit în funcţie de spaţiul disponibil, dar şi în funcţie de bugetul alocat acestor schimbări. Este recomandat să aşezaţi undeva în această încăpere o lampă de aromatizare pe care să o porniţi atunci când vă petreceţi timpul aici pentru a elimina mirosul de motor sau de cauciuc şi a parfuma spaţiul cu aroma preferată.

 

Spaţiu deschis

 

Puteţi întotdeauna să lăsaţi totul la vedere: rafturile cu ustensile, maşina, maşina de tuns iarbă, cutiile cu obiecte personale care nu vor fi niciodată desfăcute, ci, poate, doar vizitate periodic. Astfel veţi crea o atmosferă nonconformistă şi pragmatică. Recomandăm placarea pereţilor cu bucăţi mici de cărămidă, pe care să le vopsiţi în alb sau o culoare neutră deschisă, sau să zugrăviţi pereţii pur şi simplu – importantă este culoarea aleasă pentru var; aceasta trebuie să fie cât mai deschisă şi mai simplă pentru a evita impresia unui spaţiu aglomerat.

 

În funcţie de spaţiul disponibil, veţi alege fotolii sau canapele pe care le veţi aşeza doar în partea eliberată a garajului. Acestea pot fi înlocuite de hamace, care pot fi decorate, la rândul lor, cu pernuţe decorative şi care permit curăţarea mai eficientă a acestei zone. Oricum ar fi, pentru această parte a încăperii este recomandat să folosiţi puţină culoare: verde, albastru sau galben, cu nuanţele lor, pentru o atmosferă cât mai destinsă şi mai veselă.

 

...Ori cu delimitări

 

În cazul în care sunteţi o persoană puţin mai boemă, este recomandat să delimitaţi cumva zona de depozitare, zona maşinii şi zona de repaos. Cu această ocazie vom recomanda utilizarea unor draperii groase, eventual din catifea sau un alt material gros, asemeni cortinelor de teatru – acestea trebuie să mascheze rafturile cu ustensile, borcane şi cutii sau orice mai aveţi depozitat aici, dar şi între maşină şi canapele, pentru a oferi zonei în care vă petreceţi timpul un aer ceva mai intim şi mai relaxant.

 

Dacă spaţiul permite astfel de combinaţii îndrăzneţe, puteţi asocia bleumarinul cu galben, portocaliu şi/sau kaki, însă nu uitaţi de necesitatea optică de culori deschise (alb sau culori neutre).

 

Unul dintre pereţi sau un colţ al garajului poate fi transformat în atelier pentru pasiunile dumneavoastră: pictură, fotografie sau lucru manual. Va trebui doar să găsiţi locul ustensilelor necesare şi să armonizaţi cumva această zonă cu restul încăperii, prin decoraţiuni ori prin culoare.

 

Dacă acest garaj nu trebuie să cazeze o maşină, amenajarea lui într-un atelier de lucru, într-un mini bar sau într-un living nonconformist va fi mult mai uşor de proiectat, dar şi de pus în practică.

 

În oricare dintre variante trebuie să asiguraţi o bună ventilare şi iluminarea corespunzătoare scopului noii camere. Puteţi folosi spoturi luminoase, veioze, ghirlande luminoase – alternativ sau doar una dintre variante. Nu ar strica nici dacă aţi apela la câteva plante de interior mai puţin pretenţioase şi care nu au nevoie de prea multă lumină, pentru a înveseli puţin încăperea şi a spori calitatea aerului.

 

De asemenea, puteţi oricând folosi cortine groase vişinii, violet sau kaki pentru a acoperi un perete, dând astfel impresia că dincolo de ele există încă ceva care trebuie descoperit. Peretele poate fi simplu sau îl puteţi dedica rafturilor pentru depozitarea obiectelor personale.

 

Sursa foto: houzz.com