Facebook
Twitter
Google +
Youtube
Instagram
Pinterest
Adauga anunt
Newsletter
01-07-2013 / Blog amenajari locuinte
Despre picturile murale in interiorul locuintei

Picturile murale denotă îndrăzneală şi non-conformism. Ele sunt mărci ale individualităţii şi ale dorinţei de afirmare. Cele mai originale şi mai reprezentative ornamente pentru un apartament nou sau o casă nouă sunt decoraţiunile personalizate: accesorii realizate manual, mobilier făcut la comandă, câteva ornamente cu aer antic şi picturile murale.

 

Modele pentru picturi murale

 

Desenele de pe pereţii dumneavoastră pot reprezenta fie portretul abstractizat sau nu al cuplului care va locui în apartament, dacă există picătura de narcisism necesară, fie modele vegetale, fie modele abstracte, diforme.

 

Culorile pentru desenul mural trebuie alese fie în raport cu cele existente deja în cameră, dacă aceasta este colorată puternic, fie unele care să contrasteze cu nuanţele neutre în care a fost amenajată încăperea.

 

Cine şi unde face desene murale?

 

Va trebui să dedicaţi un perete întreg acestei forme de artă. În prezent, autocolantele iau din ce în ce mai multă amploare, însă picturile dau un aer mai prietenesc şi mai personal încăperii unde sunt realizate.

 

Desenele pot apărea în spaţiul office, cât şi în spaţiul privat: în bucătărie, în camera copilului, în living, în dormitorul matrimonial sau, de ce nu, în toate variantele de mai sus. La scară diferită, în stiluri diferite, cu modele şi intensităţi diferite, desenele murale pot apărea în fiecare cameră, înlocuind cu succes alte ornamente.

 

De obicei, acestea sunt puncte de greutate în compoziţia unei încăperi, mai ales din punct de vedere al importanţei date de proprietar. Prin urmare, picturile murale trebuie să fie primul lucru observat la intrarea în cameră. Sunt realizate deasupra canapelei, în locul unde eram obişnuiţi să vedem cel mai de preţ tablou din zestrea familiei. Totuşi, nimic nu vă împiedică să comandaţi sau să realizaţi o pictură murală într-un colţ, în completarea unei plante, a unui obiect de mobilier sau în apropierea bibliotecii, pe tavan sau pe podea, pentru senzaţii fantastice de tipul operelor trompe l’oeil.

 

Este recomandat să contactaţi pentru această misiune fie un artist urban specializat în graffiti, fie un prieten în care aveţi destulă încredere pentru a transpune ideile dumneavoastră pe perete. Picturile murale pot fi îndepărtate fără prea mult efort, însă cu siguranţă este mai bine să fie treaba bine făcută din prima încercare.

 

Ca materiale, este nevoie fie de un set de pensule cu vopselurile adiacente, fie de spray-uri cu vopsea, în cazul graffiti-ului. Dacă nu sunteţi siguri că vă doriţi acest lucru pentru noul dumneavoastră apartament, faceţi întâi proba cu ajutorul unei pancarte pictate după modelul dorit, astfel încât să aveţi timp să realegeţi culorile sau modelul.

 

Ce faceţi dacă nu aveţi talent?

 

Dacă dumneavoastră sau partenerul dumneavoastră nu aveţi talentul necesar pentru a pune în practică această idee cu propriile mâini sau chiar şi când nu aveţi cunoştinţe în domeniu sau buget pentru astfel de mofturi, puteţi încerca înainte un desen pe o planşă de dimensiunile desenului pe care l-aţi dori. Exersaţi din timp şi de câte ori este nevoie pentru a avea asigurarea că planul vă depăşeşte, abandonarea proiectului nu trebuie să fie prea timpurie.

 

Dacă tot nu sunteţi mulţumiţi de rezultate, rămâne întotdeauna varianta improvizaţiei. Aruncaţi pe perete stropi de vopsea, de diferite dimensiuni şi culori. Totuşi, aşteptaţi să se usuce fiecare pată de culoare pentru adăugarea alteia.

 

Dacă niciuna dintre aceste recomandări nu vă surâde, rămâneţi la stilul tradiţional: completaţi decorul cu fotografii înrămate, cu tablouri sau cu plante de ornament, din cele voluminoase sau din cele agăţătoare, de tipul filodendronului sau al iederei.

 

Sursa foto: wallmuralsgallery.com