Facebook
Twitter
Google +
Youtube
Instagram
Pinterest
Adauga anunt
Newsletter
04-04-2014 / Blog amenajari locuinte
Despre canapele si fotolii reconditionate

Ţi-am recomandat cu diferite ocazii să nu arunci mobilierul cu defecte, ci să îl păstrezi, să îl recondiţionezi şi să continui să îl refoloseşti. În acest articol vom aprofunda din acest punct de vedere problema canapelelor recondiţionare, precum şi a fotoliilor şi scaunelor cu tapiţeri.

 

Trebuie să ai grjă la microbi.

 

Rozătoare mici, dar şi alţi paraziţi mai mărunţi sau chiar invizibili cu ochiul liber (diverse bacterii) îşi pot avea cuibul în saltelele diferitelor tipuri de mobilier. Aşadar, asigură-te că ştii de unde vin aceste obiecte şi că sunt curate din toate punctele de vedere.

 

În cazul în care îţi place prea mult structura unei piese de mobilier, poţi întotdeauna să arunci conţinutul saltelei (burete, arcuri etc) şi să îl înlocuieşti cu materiale noi sau recondiţionate, la rândul lor, dar neinfestate, desigur.

 

Ce păstrezi, ce schimbi?

 

Adeseori, tapiţeria poate fi pătată, alteori, braţele, picioarele sau spătarul mobilierului nu mai arată atât de bine, alteori, este nevoie, pur şi simplu, de un "look" împrospătat.

 

Va trebuie să alegi cu grijă de păstrezi, ce arunci, ce schimbi. Asigură-te că fiecare piesă de mobilier pe care doreşti să o recondiţionezi va fi, la finalul procesului, numai bună pentru utilizare. Aşadar: trebuie să fie stabilă, curată, neinfestată şi să arate bine.

 

Cum îmbunătăţeşti aspectul?

 

Există, desigur, mai multe variante pentru a îmbunătăţi aspectul unei piese de mobilier: poţi vopsi părţile de lemn sau metal care sunt la vedere: important este ca, în cazul în care există deja un strat de vopsea, să îl îndepărtezi, curăţă suprafeţele şi abia apoi aplică noul strat de las (color sau incolor).

 

O a doua variantă ar fi, în cazul în care lemnul sau metalul arată bine, să schimbi numai tapiţeria. Dacă nu ştii deja cum să faci acest lucru, atunci cu siguranţa vei găsi pe cineva care să te ajute sau destule tutoriale încât să poţi duce acest plan la bun sfârşit.

 

O a treia variantă ar fi, desigur, modificarea structurii şi a aspectului dintr-o suflare. La final, va arăta ca o piesa de mobilier nou-nouţă.

 

Ai grijă şi la buget!

 

Modificările vor costa, nu te putem minţi şi nici tu nu poţi să crezi că va fi totul simplu, uşor şi fără cheltuieli sau că nu vei avea nevoie decât de câteva minute. Se poate să dureze chiar şi zile întregi, mai ales dacă nu te ocupi numai de acest lucru.

 

Sursa foto: houzz.com