Facebook
Twitter
Google +
Youtube
Instagram
Pinterest
Adauga anunt
Newsletter
17-08-2013 / Blog amenajari locuinte
Design interior cu buget limitat

Se spune că arta nu are limite. Totuşi, uneori resursele sunt limitate, iar atunci trebuie să găsiţi cele mai bune oferte şi cele mai potrivite obiecte pentru amenajarea locuinţei dumneavoastră, astfel încât să vă creaţi ambientul de vis.

 

Începeţi cu decorarea bucătăriei

 

Aşa cum am subliniat şi în alte rânduri, amenajarea bucătăriei este cea mai costisitoare lucrare într-o casă. Prin urmare, încercaţi să faceţi un calcul aproximativ pentru cheltuielile necesare amenajării bucătăriei şi să profitaţi de orice variantă mai puţin scumpă, luând în calcul şi ideile din continuarea acestui articol, precum şi pe cele de aici.

 

Aspect luxos cu bani puţini

 

În designul de interior există câteva trucuri care fac o casă amenajată să pară luxoasă şi costisitoare. De exemplu, dacă pe canapeaua din living aşezaţi câteva pernuţe colorate de dimensiuni diferite, dacă vopsiţi uşile din interior în negru şi dacă în colţul camerei tronează un ficus sau o altă plantă de interior voluminoasă, acest living va părea decupat din reviste.

 

Mobilier accesibil

 

Când vă mutaţi într-o casă nouă trebuie să vă amintiţi că nu este necesar ca fiecare piesă de mobilier să fie nouă de asemenea. Dacă piesele de mobilier disponibile nu se potrivesc noului spaţiu, atunci este necesar să recondiţionaţi aceste obiecte, ceea ce cu siguranţă va costa mai puţin decât să achiziţionaţi unele noi. Produsele handmade şi cele vintage (eventual cu link) sunt, de asemenea, o opţiune foarte plăcută pentru decorarea noii locuinţe şi nu numai.

 

Plănuire, organizare şi încadrare

 

Când trebuie să vă limitaţi la un buget, indiferent de acesta, va trebui să gândiţi foarte mult în perspectivă. Analizaţi opţiunile, faceţi liste cu cele necesare pentru fiecare cameră, estimaţi preţuri în conformitate cu nivelul pieţei de la momentul cu pricina. Încercaţi să vă organizaţi totul, achiziţionaţi întâi produsele absolut necesare fiecărei camere, regândiţi bugetul rămas pentru planul rămas.

 

Nu vă abateţi de la plan pentru o vază antică, indiferent cât de frumoasă este aceasta. Dacă nu o veţi găsi atunci când îi va veni rândul, cu siguranţă veţi găsi o alta care să vă mulţumească.

 

Economisiţi consumabilele

 

Se numesc „consumabile” pentru că trebuie să fie consumate şi înlocuite, dar cine spune că trebuie să fie consumate repede? Încercaţi să folosiţi fiecare strop de vopsea pentru pictarea artistică a pereţilor sau a lemnului şi folosiţi fiecare rest de material (lemn, plastic, material textil) pentru proiecte DIY (do it yourself – produse acasă, cu materialele pe care le aveţi la îndemână, pentru cost redus şi farmec cel puţin echivalent produselor achiziţionate din comerţ).

 

Negocieri şi vânări de reduceri

 

Toate magazinele au, de-a lungul unui an, măcar o perioadă în care toate produsele au reduceri. Toţi vânzătorii de lucruri meşteşugite vor fi nevoiţi să negocieze dacă abordarea este cea potrivită. Majoritatea pieselor de mobilier şi a decoraţiunilor pot fi achiziţionate cu preţuri mai mici decât cele afişate: nu ezitaţi să căutaţi cel mai mic preţ pentru produsele pe care le doriţi pentru noul dumneavoastră apartament sau pentru noua casă.

 

Lăsaţi decoraţiunile la urmă

 

Nu începeţi cu achiziţionarea lămpilor şi a tablourilor – acestea se vor strânge în timp. În plus, sunt  cheltuieli care nu sunt absolut necesare, însă fără perdele sau covor pe o podea rece ar fi mai puţin plăcut să locuiţi decât dacă ar trebui să trăiţi fără acel suport pentru CD-uri sau fără etajerele pentru suveniruri.

 

La urmă, bucuraţi-vă de casa dumneavoastră aşa cum este, nu încercaţi chiar tot timpul să o îmbunătăţiţi – schimbările nu sunt întotdeauna bune.

 

Sursa foto: houzz.com