Facebook
Twitter
Google +
Youtube
Instagram
Pinterest
Adauga anunt
Newsletter
13-05-2013 / Blog amenajari locuinte
Descopera misterele stilului african de amenajari interioare

Stilul african de amenajări interioare se potrivește persoanelor enigmatice, pline de mister, dar și celor energici și mai impulsivi. Marele avantaj al acestui trend de amenajări este că se poate combina cu ușurință cu stilurile moderne. În continuarea articolului nostru veți afla ce trebuie să faceți pentru a aduce spiritul Africii în locuința dumneavoastră.

 

Care sunt alegerile cromatice cele mai folosite pentru amenajările interioare în stilul exotic african? Fără îndoială că maroniul nu poate lipsi. Această culoare poate avea mai multe nuanțe, unele chiar mai deschise, precum cremul.

 

Nu ezita să utilizezi și tonuri mai calde, nu doar pe cele închise și reci. Mixează cât mai mult alegerile cromatice, pentru ca asta caracterizează foarte mult stilul african: varietatea. Daca vrei să fii mai îndrăzneț, asociază maroniul cu verdele, cu roșul aprins, galbenul, portocaliul sau cu albastrul închis. Ai grijă să nu exagerezi. Maroniul trebuie să fie culoarea predominantă.

 

În ceea ce privește mobilierul în stil african, este bine de știut că acesta trebuie să fie din elemente naturale, care să redea o nuanță de simplitate și de un oarecare primitivism. Fie că ne referim la bambus, abanos, piatră sau chiar palisandru, proveniența materialelor trebuie să fie de origine naturală.

 

Pentru cei mai excentrici, se poate opta și pentru fildeș, care conferă o doză de extravaganță locuinței tale. Decorul mobilierului african este reprezentat de vase din lemn sau lut, piei de animale exotice, sau diverse tipuri de împletituri în diferite culori. Se pune accent foarte mult pe o cât mai mare opulență din punct de vedere cromatic.

 

Țesăturile care se întâlnesc la amenajările interioare în stilul african sunt, de regulă, în întregime din materiale precum bumbacul sau matasea. Imprimeurile trebuie să fie ieșite din comun și să prezinte diverse animale specifice întalnite pe continentul negru (precum tigrul). Broderiile cu motive safari sunt și ele la modă.

 

Alte elemente pentru decor sunt tablourile, măștile sculptate sau diversele figurine prezente la ritualurile africane. Acestea se potrivesc de minunte în dormitor sau în living  Nu în ultimul rând, plantele cu iz exotic creează un puternic acent de veridic pentru locuința ta.

 

Dacă vrei să-ți mobilezi casa în stilul african, trebuie să ții cont de cerințele specifice acestui trend: alegeri cromatice care gravitează în jurul culorii maro, mobilier din elemente naturale și decorații care să aducă aminte de continentul negru. 

 

Surse foto: amazingdecoration.net, homenewdesigns.com