Facebook
Twitter
Google +
Youtube
Instagram
Pinterest
Adauga anunt
Newsletter
29-03-2014 / Blog amenajari locuinte
Decoratiuni primavaratice

Primăvara a venit, s-a instalat de-adevăratelea. Unii dintre noi ar vrea ca primăvara să nu plece niciodată. Dacă faci parte din această categorie, ne bucurăm să îţi oferim câteva sugestii cu ajutorul cărora să închizi primăvara în casă.

 

Ca de obicei, cele mai multe sugestii vor fi proiecte DIY (do it yourself – un soi de oră de lucru manual), vor fi lucruri simple, uşor de făcut, lucruri despre probabil că ştii deja, dar este mai bine să fie toate scrise la un loc.

 

Improvizează tapet personalizat pentru minimum un perete.

 

Ai un apartament care îţi place, pe care l-ai amenajat după propriul plac? Foarte bine! Te felicităm şi ne bucurăm pentru tine. Chiar dacă îţi place locuinţa ta, se întâmplă uneori, nu-i aşa, să simţi nevoia unei împrospătări, mai ales după ce ieşi din iarnă.

 

Pe unul dintre pereţii vopsiţi în culoarea ta preferată improvizează un tapet. Dacă nu ţi-a plăcut sugestia din acest articol, poţi să improvizezi aspectul de tapet cu ajutorul unor abţibilduri: buline, pătrăţele, steluţe, linii, calendare, personaje de desene animate în miniatură – joacă-te după bunul plac.

 

Important este ca la final să îţi placă şi (poate acesta trebuia să fie primul lucru scris) să foloseşti un adeziv uşor de îndepărtat – atunci când te vei sătura de acest aspect nu trebuie să îţi blestemi zilele pentru alegerile făcute.

 

Înveseleşte aspectul holului de la intrare.

 

Alege pentru holul de la intrare un covoraş colorat care să te întâmpine vesel atunci când ajungi acasă (mai ales dacă nu ai cel puţin un câine sau o pisică). De asemenea, poţi alege cuiere haioase, colorate şi/sau din materiale neconvenţionale.

 

Construieşte un altar pentru flori proaspete.

 

Spunem "altar", dar nu trebuie să te gândeşti la cele din biserici şi nici la lumânări din acelea simple. Am ataşat în galerie o imagine care să îţi servească drept exemplu: ai nevoie de un loc amenajat cu mai multe vaze de mai multe tipuri care să fie tot timpul pregătite pentru a primi flori proaspete, dar care să arate bine şi când sunt goale.

 

Colorează zonele de tranziţie.

 

Holurile şi scările nu trebuie excluse: colorează-le sau decorează-le cu graffiti sau stencil-uri. Alege culori proaspete, vii – intense sau pasteluri, după cum doreşti. Probabil ştii şi tu, dar îţi vom aminti şi noi: verdele crud este culoarea primăverii, încearcă să foloseşti această culoare cât mai des. De asemenea, florile sunt mesagerii primăverii, deci nu trebuie să lipsească din ornamentele din interiorul casei tale.

 

Aşază mai multe ghivece pe pervaz.

 

Mai multe ghivece, mai multă verdeaţă, mai multă primăvară la ferestrele tale! Majoritatea plantelor sunt iubitoare de lumină, aşa că pe pervaz ar fi locul ideal în care să le aşezi.

 

Ocupă-te şi de grădină...

 

... sau balcon, terasă, grădiniţa din faţa blocului. Amenajează cât mai frumos orice zonă deschisă, bucură-te de porţia ta de natură.

 

Sursa foto: houzz.com