Facebook
Twitter
Google +
Youtube
Instagram
Pinterest
Adauga anunt
Newsletter
24-06-2013 / Blog amenajari locuinte
Decoratiuni interioare care aduc noroc

Chiar dacă sunteţi sceptici în ce priveşte legătura dintre obiectele purtate sau decoraţiunile interioare şi noroc, puteţi să puneţi în practică ideile de mai jos pentru dimensiunea lor estetică, ignorând calităţile pe care se presupune că le au unele obiecte.

 

Pentru început, ne vor referi la principiile Feng Shui, acest mod de decorare fiind la limita dintre ştiinţific şi artistic şi atestat prin trecerea anilor de semenii asiatici.

 

Norocul şi succesul merg mână în mână, iar cel din urmă este rezultatul acţiunilor noastre. Orice activitate am desfăşura, aceasta este influenţată de dispoziţia pe care o avem în momentul acţiunii. Legile Feng Shui recomandă folosirea vazelor cu flori proaspete şi a tablourilor cu motive florale colorate în fiecare încăpere – acestea vor destinde atmosfera, vor ajuta la diminuarea stresului şi la creşterea productivităţii şi a creativităţii, elemente cheie ale succesului.

 

Tot conform principiilor Feng Shui, este recomandat să aşezaţi pe masa din bucătărie sau chiar şi pe cea din living boluri cu fructe proaspete pentru instalarea armoniei în familie (sunt indicate portocalele, ca aducătoare de noroc), câte două coloane de câte două perne în fiecare colţ al dormitorului pentru sporirea intensităţii emoţiilor pozitive, fotografii sau imagini care vă fac să zâmbiţi pe noptierele de lângă pat (ultima imagine percepută dinainte de culcare şi prima imagine văzută la trezire au un mare impact asupra vieţii dumneavoastră).

 

De asemenea, pentru că apa este energie, aducătoare de bună stare şi noroc, este recomandat să amplasaţi o mini fântână arteziană de interior în apropierea uşii de la intrare.

 

Oglinzile sunt un bun mod de a atrage energiile pozitive; dedublarea estetică ajută la găsirea unui echilibru vizual care se va reflecta imediat şi în planul interior al persoanei. Tot oglinzile ajută la luminarea încăperii prin evitarea creării umbrelor: în colţurile mai puţin luminate, aşezaţi câte o oglindă în care să se reflecte chiar şi cea mai mică rază de lumină. Acest lucru va ajuta, fără doar şi poate, la îmbunătăţirea stării de spirit.

 

Orice accesorii şi decoraţiuni aţi foloşi în şir, încercaţi să le aşezaţi în mod crescător de la stânga la dreapta: acest lucru va proiecta în subconştientul dumneavoastră ideea de ascensiune, de progres, ceea ce va duce la o îmbunătăţire a stării interioare şi, inevitabil, a nivelului de trai.

 

De asemenea, micile decoraţiuni din lemn sunt aducătoare de noroc. Acest lucru se datorează atât materialului din care sunt confecţionate (lemnul este o parte din natură, este simbol al echilibrului, al căldurii sufleteşti şi al statorniciei), cât şi formelor întruchipate: semnul destinului, trifoiul, scăriţele, libelulele, pescăruşii sunt doar câteva dintre simbolurile care în diferite culturi sunt aducătoare de noroc.

 

În cultura indiană este folosit „prinzătorul de vise” (dreamcatcher). Acesta reprezintă un ornament al cărui scop este să vă păzească de coşmaruri şi de duhurile rele. Nu puteţi nega că un somn odihnitor are efecte pozitive asupra dumneavoastră cel puţin în ziua imediat următoare. Energiile pozitive atrag şi norocul.

 

În fapt, norocul este reprezentat de consecinţele faptelor noastre, iar orice facem cu drag nu poate avea decât rezultate pozitive. Iar dacă toate acestea vi se par pure bazaconii, atunci apelaţi la pariul pe existenţa lui Dumnezeu al lui Pascal: „de câştigi, câştigi totul, de pierzi, nu pierzi nimic. Pariază pe existenţa lui, fără a ezita”.