Facebook
Twitter
Google +
Youtube
Instagram
Pinterest
Adauga anunt
Newsletter
04-07-2013 / Blog amenajari locuinte
Decoratiuni interioare accesibile tuturor

Ornamentele sunt cele care spun totul despre noi: cine suntem, cine vrem să părem, cât gust şi ce preferinţe avem. Tocmai de aceea, trebuie să le alegem pe cele mai potrivite. Totuşi, ce ne facem când bugetul şi dorinţele pentru decorare nu se înţeleg? Apelăm la variante care să ne permită accesul la obiectele de mult dorite, în variante cât mai puţin costisitoare.

 

În primul rând, se face o petrecere pentru casă nouă. Inaugurarea unui apartament nou sau a unei case noi este motiv de petrecere! Adunaţi-vă toate persoanele dragi şi faceţi o serată cu gustări, muzică bună şi licori pe măsura invitaţilor. Cu siguranţă veţi primi multe obiecte de decor – nimeni nu va aduce ca dar de casă nouă un pat! Cele care vă plac, păstraţi-le şi includeţi-le în decor, iar pe celelalte vindeţi-le pe site-uri specializate – banii primiţi astfel îi puteţi investi în decoraţiuni după chipul şi asemănarea dumneavoastră.

 

În al doilea rând, se aleg produsele care ne sunt pe plac şi care sunt la reduceri. Se cercetează îndelung, astfel încât să nu le alegeţi tocmai pe acelea care au defecte! Nu este necesar să achiziţionaţi obiecte pentru căminul casei dumneavoastră doar pentru că aparţin unui anumit brand, iar preţul ridicat nu asigură calitatea produsului. Prin urmare, nu aveţi niciun motiv să nu vizitaţi târgurile cu chilipiruri sau magazinele cu decoraţiuni interioare în perioadele cu reduceri.

 

În al treilea rând, apelaţi la variante mai puţin costisitoare, dar întotdeauna de efect. Printre acestea sunt lucrurile pe care le fac prietenii dumneavoastră îndemânatici sau cele pe care le primiţi de la bunici, precum şi unele obiecte prezente la licitaţii.

 

Obiectele hand made sau cele care se bazează pe personalizarea unora standard sunt din ce în ce mai căutate, fiind unicate şi accesibile. Acestea pot fi achiziţionate de la diferite târguri sau le puteţi face chiar dumneavoastră, urmărind tutoriale pe internet sau creând ceva din propria imaginaţie.

 

Cele mai des întâlnite sunt ramele de tablouri personalizate, ghivecele cu înfăţişare originală, candelabrele şi suporturile pentru lumânări handmade, cu dantele sau hârtie.

 

Nu vă temeţi de eşec: orice nu vă iese aşa cum v-aţi dori puteţi numi licenţă artistică  sau artă contemporană. Un alt avantaj major al acestui tip de decoraţiuni este micul pas care se face spre reciclare. Dacă vă gândiţi şi la faptul că puteţi păstra obiecte cu valoare sentimentală, dar care nu mai pot fi folosite, prin transformarea lor în obiecte noi (de exemplu, coaserea împreună a tricourilor preferate din copilărie pentru a crea o nouă faţă de pernă, o geantă sau o păturică), produsele hand made sunt o adevărată binecuvântare!

 

Următoarele în rândul preferatelor, sunt decoraţiunile vintage, acestea fiind prezente în numeroase magazine de profil. Atenţie însă: foarte multe dintre aceste obiecte „vintage” nu sunt nicidecum cu o vechime apreciabilă, ci sunt prelucrate astfel încât să arate învechit. Prin urmare, nu au nicio valoare. Încercaţi să ţineţi legătura cu rudele mai în vârstă: dacă nu puteţi intra în posesia unor obiecte de-ale lor, poate au cunoştinţe care îşi cedează bunurile învechite. Bătrânii apreciază lucrurile noi, pe când noi căutăm obiectele îmbătrânite odată cu ei, pentru a ne întoarce la rădăcini.

 

Dintre acestea, cele mai apreciate sunt lămpile, tablourile făcute manual de iubiţii din tinereţea bunicii, ştergarele cusute manual, rogojinile, precum şi obiecte casnice precum fiare de călcat, mojare, căni din bronz şi alte astfel de lucruri trebuincioase. Sigur, nu le veţi folosi decât pentru decor...

 

Sursa foto: freshome.com