Facebook
Twitter
Google +
Youtube
Instagram
Pinterest
Adauga anunt
Newsletter
18-10-2013 / Blog amenajari locuinte
Decorarea unei case mobile

Nu ştiu despre voi, dar eu îmi doresc tare mult o rulotă! Îmi voi permite puţină subiectivitate în acest articol, iar dumneavoastră nu mă veţi certa – nu-i aşa că ar fi drăguţ să aveţi o rulotă pentru excursiile la munte, să puteţi campa oriunde, să puteţi cutreiera ţara cam ca un melc, numai că mai repede şi fără a căra casa în spate, ci lăsând casa să vă care?

 

Cea mai confortabilă saltea

 

Unele rulote vin cu pat cu tot, altele nu. Totuşi, salteaua nu trebuie să lipsească – după o zi întreagă de drumeţii, oricine merită un culcuş moale şi primitor. Nu ar trebui să lipsească pernuţele decorative: cât mai multe şi cât mai moi!

 

Trebuie, de asemenea, să existe întotdeauna pături de rezervă, pentru nopţile neaşteptat de friguroase. Tot în secţiunea planului de rezervă se înscriu şi câţiva saci de dormit – nu se ştie niciodată când îşi vor dovedi utilitatea.

 

Cu ce acoperim podeaua?

 

Teoretic, poate rămâne descoperită, însă pentru un aer mai primitor aş alege o mochetă cu ţesătură deasă şi peri scurţi, cât mai moale şi mai uşor de curăţat, într-o culoare intensă şi veselă – verde, galben sau albastru. După călătoriile cu peripeţii, aceasta trebuie să poată fi scoasă pentru a fi spălată.

 

Puteţi opta şi pentru linoleum sau pentru un covor mic de tot aşezat în apropierea patului sau a saltelei. Şi, dacă tot ornaţi podeaua, nu ar fi rău să utilizaţi şi autocolant sau vopsea pentru împrospătarea periodică a aspectului pereţilor şi pentru a înveseli puţin decorul. Un autocolant în culori deschise şi cu pattern simplu ar ajuta la crearea impresiei de lumină şi de spaţiu deschis.

 

Depozitare limitată

 

Va trebui să accesorizaţi tavanul cu tot felul de cârlige pentru a agăţa ori câteva dintre haine, ori mâncarea, ori... orice – se vor dovedi foarte utile acele cârlige, însă aveţi grijă să nu atârne prea jos pentru a evita accidentele.

 

În plus, dacă rulota nu este deja dotată cu spaţii de depozitare a bagajelor sau a diferitelor echipamente, va trebui să instalaţi dumneavoastră câteva dulăpioare sau măcar câteva rafturi.

 

Un suflu vesel

 

Trebuie să vă placă să fiţi în acea rulotă, acesta este cel mai important detaliu. Pentru un decor cât mai plăcut aş recomanda, în general, culori vii şi plante de interior, dar cu siguranţă nu veţi dori a plimba ghivece cu plante în excursii – unde ar mai avea şi ele loc?

 

Prin urmare, ne rămân culorile şi luminile. Ghirlandele luminoase cu siguranţă au un efect plăcut – jucăuş sau romantic, însă acest lucru depinde şi de restul detaliilor adunate aici şi de tipul ghirlandei şi al becurilor alese. Puteţi ataşa undeva şi un dreamcatcher sau poate câţiva clopoţei, pe unul dintre pereţi puteţi agăţa măşti (de carnaval sau din rândul celor de Halloween, ideale pentru poveştile pline de suspans spuse în jurul unui foc de tabără), insigne, mici tablouri sau insecte „îmbălsămate” şi înrămate... toate acestea în funcţie de preferinţele dumneavoastră şi de spaţiul disponibil.

 

Nu în ultimul rând, trebuie să acordăm mare atenţie culorilor – fiind un spaţiu restrâns, este recomandat să optăm pentru culori cât mai deschise (pasteluri sau culori neutre), însă un verde crud, puţin roşu, o urmă de portocaliu sau/şi o amprentă azurie nu au cum să dăuneze!

 

Nu uitaţi nici de perdeluţe la fiecare geam – ce se întâmplă în pădure sau în camping trebuie să rămână în pădure sau în zona de camping!

 

Sursa foto: pinterest.com