Facebook
Twitter
Google +
Youtube
Instagram
Pinterest
Adauga anunt
Newsletter
14-11-2013 / Blog amenajari locuinte
De-a v-ati ascunselea cu televizorul
Cum mascăm, atunci când este necesar, televizorul? Acesta este, de ceva vreme, dușmanul socializării și prietenul sedentarismului. Fie apelați la trucuri incluse în mobilier, fie la tehnologie, care este în continuă evoluție. 
 
Vechiul truc cu tabloul 
 
Tablourile, pe lângă dimensiunea estetică pe care o au, au de obicei și o altă utilitate: mascarea unui seif sau a altor obiecte. Prin urmare, de ce nu ar putea ascunde și un televizor? În cel mai simplu scenariu, în perete există o nișă în care va fi așezat televizorul, iar tabloul va fi îndepărtat manual.
 
Într-un univers al unui cămin tehnologizat și, deci, mai eficient, tabloul va fi controlat printr-un buton și se va ridica automat – acesta se poate retrage într-o nișă sau poate rămâne etalat deasupra televizorului ori într-o parte a acestuia, în funcție de spațiul disponibil, de preferințele dumneavoastră și de cât de încărcată este camera în rest. 
 
Televizorul jucăuș 
 
Televizorul jucăuș se va ascunde întotdeauna după ceva. El poate fi fixat pe o ușă culisantă, care să acopere fereastra, astfel încât luminozitatea să fie mai ușor de controlat atunci când doriți să vă uitați la cinema. De asemenea, puteți să amplasați televizorul, împreună cu suportul său plimbăreț, în spatele șemineului
 
Televizor sau oglindă? 
 
Unele modele de televizor pot funcționa și ca oglinzi. Prin urmare, pot fi așezate oriunde, precum cel mai banal accesoriu, lucru ce se va schimba radical la deschiderea televizorului. Un astfel de model ar fi ideal într-un living decorat în stil minimalist sau într-o baie în care predomină culorile deschise și care este foarte bine aerisită și izolată, astfel încât umiditatea să nu afecteze electronicele. 
 
Televizor camuflat 
 
Fie îl așezați pe o comodă, dar înaintea lui așezați și câteva cărți, o vază cu flori și alte câteva decorațiuni micuțe și potrivite "mediului", fie îl fixați în perete, deasupra ori în lateralul șemineului, astfel încât se potrivesc împreună și se pot confunda, în funcție de imaginile difuzate. 
 
O altă variantă ar fi încadrarea televizorului într-o ramă, iar în fiecare lateral să fie câte o ramă identică  ce ar încadra o altă imagine, una statică.  Pentru mai mult dinamism, puteți alterna culorile ramelor, ale conținutului sau chiar dimensiunile ramelor independente de televizor. 
 
Televizorul-spion 
 
Tavanul fals nu folosește doar în camerele care sunt prea înalte, ci este util și pentru o mai bună izolare  (termică, fonică etc) și pentru utilizarea diferitelor accesorii. De exemplu, iluminarea cu spoturi este mai ușor de proiectat în cazul unui tavan fals. Tot un tavan fals ar ajuta la construirea unei trape din care să coboare, la apăsarea unui buton, un televizor cu ecran plat. Când acesta va fi retractat, încăperea în care este instalat va fi mult mai simplă, mai deschisă și mai potrivită pentru primirea vizitelor și pentru dialog. 
 
Televizorul patinator 
 
În bibliotecă, de regulă, este locul cărților. Totuși, se poate face loc și pentru un televizor patinator. Într-un lateral al bibliotecii ori inclus într-unul dintre rafturile acesteia, puteți să instalați o șină care să vă ajute să depozitați eficient și utilizând minimumul de spațiu în noua dumneavoastră locuință. 
 
Sursa foto: houzz.com