Facebook
Twitter
Google +
Youtube
Instagram
Pinterest
Adauga anunt
Newsletter
23-04-2016 / Blog amenajari locuinte
Curajos sau prea frumos – caramida in rol decorativ II

Continuăm seria de idei pentru peretele nefinisat din cameră. Am stabilit că se poate adapta oricărei încăperi, vom observa acum modalitățile cromatice care pot fi adoptate în interiorul locuinței tale. Urmărește galeria foto pentru a pune în practică soluții curajoase, dar și frumoase de amenajări locuințe moderne.

Cărămidă cu protecție

Bineînețeles, ne dorim ca peretele din cărămizi să își păstreze forma cât mai mult timp. De aceea, trebuie să ne asigurăm că, de-a lungul vremii, aspectul va fi la fel de uimitor. Indicat este să protejezi suprafața peretelui pentru a reduce riscul în ceea ce privește posibila dezintegrare din pricina trecerii timpului. Dacă este neapărat necesară o curățare mai puternică, înaintea aplicării unui strat de var sau vopsea, poți pulveriza un amestec din oțet și apă. Alege fie un prosop, fie o perie, pentru a îndepărta murdăria.

Lucios sau mat

Pentru a oferi locuinței un sentiment luminos, poți opta pentru un luciu ușor care va asigura protecție peretelui. Adesea, acest efect lucios este folosit în zona holurilor. Dacă acest tip de finisare nu te atrage, există și varianta mată, care nu va schimba aspectul cărămizii. Avantajul este că va acționa ca o soluție de păstrare la distanță a prafului. Peretele își va prelugi perioada de viață, odată ce vei alege una dintre modalitățile de protejare prezentate anterior.

Văruit parțial

Inspirându-ne din aspectul nefinisat al cărămidei, putem alege o văruire parțială care va spori efectul estetic al decorului. O aplicare inegală a varului este modalitatea cea mai ușoară de obținere a designului imperfect. Un astfel de perete, folosit drept fundal, va avea misiunea de a scoate în evidență mobilierul sau operele de artă poziționate în dreptul lui.

Cărămidă pictată

O altă opțiune pentru vopsirea cărămizii sunt nuanțele calde și moi, în special griurile. Aspectul creat este unul curat, mat, cu referire la caracteristici organice. Utilizarea griului poate reprezenta o alegere care a refuzat anterior albul sau aspectul natural al cărămizii. De asemenea, pentru un impact mai puternic, poți alege un stil nonconformist, manifestat printr-un soi de grafitti, și anume pictarea unui colț din peretele roșiatic.

Sursa foto: houzz.com