Facebook
Twitter
Google
Youtube
Instagram
Pinterest
Adauga anunt
Newsletter
22-01-2015 / Blog amenajari locuinte
Cum mobilezi un studio?

Apartamentele de tip studio sunt foarte faine când le vezi gata amenajate, dar ai şti cum să începi să mobilezi o astfel de locuinţă? Adesea, este vorba despre apartamente foarte spaţioase, dar aceasta nu este o regulă universală: pot fi case sau apartamente cu o arhitectură tipică studio-urilor, dar la o scară considerabil mai mică, aşa încât va trebui să te gândeşti la mai multe variante de amenajări interioare şi să o alegi pe cea care pare cea mai eficientă pentru tine şi ai tăi.

 

Deschis, dar intim

 

Într-o locuinţă de tip studio cea mai dificilă parte poate fi alegerea locului potrivit pentru amenajarea dormitorului, mai ales dacă este un apartament open space. Iar răspunsul ne pare uşor şi la îndemână: dormitorul va fi amenajat în partea superioară a locuinţei, aşa cum se poate observa şi în primele 3 imagini din galeria foto pregătită pentru tine, pentru a-ţi ilustra cât mai bine conceptele despre care discutăm în acest articol.

 

Delimitează diferitele zone din locuinţă.

 

Dacă locuinţa ta este open space va trebui să delimitezi la nivel funcţional şi la nivel estetic diferitele zone pentru diferitele activităţi: până unde se întinde bucătăria, până unde se întinde livingul, până unde va fi spaţiul de lucru şi cum comunică toate acestea între ele?

 

Şi cum delimitezi aceste zone? Cu ajutorul decoraţiunilor, al accesoriilor, al culorilor din locuinţă, cu paravane, perdele sau pereţi falşi şi tot aşa mai departe. Despre compartimentearea ideologică a unei locuinţe de tip open space am mai discutat şi aici.

 

Organizează totul pe mai multe niveluri.

 

În a patra imagine din galerie vei observa cum au fost dispuse prin cameră lucruri la diferite înălţimi. În căutarea pragmatismului ori a unei estetici perfecte, poţi să te foloseşti de rafturi, decoraţiuni, agăţători şi bare de susţinere.

 

De asemenea, în galeria foto vei vedea mai multe modele de dulapuri suspendate – acestea ar trebui să îţi poată lărgi perspectiva şi să te ajute să îţi gândeşti mobilierul în afara cutiei, cum s-ar spune.

 

Mobilier la set

 

Producătorii de mobilier au luat deja în considerare fabricarea unor piese de mobilă care să se poată strânge după modelul "matrioska" pentru a economisi spaţiu şi a eficientiza locuinţele nu foarte spaţioase. În a cincea imagine din galeria foto vei vedea cele două măsuţe asemănătoare care arată bine şi împreună şi separat – ia în considerare această idee atunci când vei amenaja locuinţa ta, dacă ai nevoie de mai mult mobilier decât ţi-ar permite spaţiul.

 

Mobilier pliabil sau cu utilitate multiplă

 

Întotdeauna mobilierul cu funcţionalitate multiplă îşi va găsi locul, în orice locuinţă: măsuţele care se ridică şi devin birouri sau care devin taburete dacă au o pernuţă moale deasupra, paturile rabatabile care sunt şi pat, şi bibliotecă, şi canapea şi aşa mai departe.

 

Dacă te interesează achiziţia unui apartament de tip studio, vei găsi şi noi câteva astfel de proprietăţi: aici, aici şi aici, de exemplu.

 

Sursa foto: houzz.com