Facebook
Twitter
Google +
Youtube
Instagram
Pinterest
Adauga anunt
Newsletter
19-08-2013 / Blog amenajari locuinte
Cum impart doi oameni un apartament?

De obicei, când doi oameni se mută împreună într-un apartament nou acei doi oameni formează un cuplu. Amenajările interioare pentru o casă nouă sau un apartament nou pentru un cuplu trebuie să ţină cont de foarte multe relative...

 

Amenajări interioare pentru porumbei

 

Unele persoane sunt atât de îndrăgostite încât se înconjoară de obiecte care să le pună în evidenţă iubirea. De asemenea, aceste persoane vor împărţi totul: fiecare dulap, fiecare birou, fiecare jumătate de jumătate de covor.

 

Dacă nu vă încadraţi în această categorie, poate ar trebui să săriţi la mijlocul articolului, însă dacă vă regăsiţi în descrierea persoanelor veşnic îndrăgostite de cineva, atunci prima parte vă va pune puţin pe gânduri.

 

În primul rând, alegeţi cu atenţie tipul locuinţei: să nu fie nici prea mică, nici prea spaţioasă şi, mai ales, nici prea departe de ceilalţi oameni care vă sunt dragi – dacă vă mutaţi cu sufletul pereche nu trebuie nici să vă sufocaţi reciproc, nici să vă pierdeţi prin casă, nici să vă izolaţi de restul lumii, căci multe dintre noutăţile care vă vor ajuta să rezistaţi împreună vor veni din exterior.

 

În al doilea rând, este recomandat să vă orientaţi către mobilier nu foarte masiv, însă foarte încăpător. Patul, canapeaua şi dulapurile vor trebui să vă cuprindă pe amândoi, cu lucrurile fiecăruia. În privinţa dormitorului lucrurile sunt simple, dar dacă aveţi şi un living, mobilaţi-l cu gândul la vizitele pe care le veţi primi şi încercaţi să alegeţi piese de mobilier care vin în seturi de câte două sau patru, astfel încât să nu stricaţi simetria cuplului.

 

În al treilea şi ultimul rând, pentru că nu ne dorim să ne întindem prea mult, alegeţi culorile potrivite pentru fiecare dintre dumneavoastră. Indiferent cât de mult v-aţi iubi nu aveţi cum să aveţi gusturi identice. De asemenea, trebuie să respectaţi pasiunile fiecăruia şi să găsiţi o manieră în care să împăcaţi grădinăritul şi călătoriile sau tehnologia de ultimă generaţie şi animalele de companie.

Amenajările interioare pentru un cuplu cu personalitate

 

Doar pentru că formaţi un cuplu nu înseamnă că trebuie să împărţiţi totul, altfel se pierd toate misterele care ne fac să rămânem îndrăgostiţi. Dacă sunteţi dintre persoanele care nu amestecă iubirea cu lucrurile personale, atunci fiecare cameră va trebui să spună acest lucru.

 

Dormitorul va avea un pat matrimonial, însă de fiecare parte a patului va exista câte o noptieră, cu veioza proprie, iar fiecare dintre dumneavoastră va avea locul prestabilit în pat, pentru a fi în apropierea propriilor obiecte din noptieră. Şifonierul va fi de asemenea dispus în două compartimente mari sau, şi mai bine, ar putea exista două şifoniere mai mici, între care să aşezaţi o măsuţă de cafea şi două fotolii, unde veţi lua împreună micul dejun.

 

Livingul ar fi indicat să fie mobilat în stil eclectic, astfel încât să vă puteţi combina stilurile şi preferinţele. Lângă fereastră puteţi organiza două birouri mai mici sau un birou şi un mini atelier pentru pasiunile celuilalt, astfel încât, atunci când trebuie să lucraţi de acasă, să puteţi lucra cot la cot, însă fără a vă deranja în vreun fel. Tot în living aşezaţi şi câteva plante de interior pe care să le îngrijiţi împreună, în pregătirea primirii unui nou membru al familiei sau doar pentru a avea o activitate în plus în comun.

 

Baia şi bucătăria, dar mai ales baia, va trebui să fie mobilate tot din jumătăţi. Fiecare să aibă propriul dulap cu elixiruri în baie, propriul raft cu condimente în bucătărie, propriul loc la masa din bucătărie etc.

 

Va fi nevoie de puţin mai multă organizare, însă cu siguranţă vă veţi descurca!

 

Sursa foto: freshome.com