Facebook
Twitter
Google
Youtube
Instagram
Pinterest
Adauga anunt
Newsletter
17-12-2013 / Blog amenajari locuinte
Cum faci sa nu te deprime frigul de afara ?
Acasă este locul unde trebuie să nu îți niciodată frig sau prea cald. Amenajează-ți locuința astfel încât să fie potrivită pentru orice anotimp, sporește-ți confortul casei cu orice ocazie. Și, pentru că iarna a venit deja, pregătește-ți și casa pentru acest anotimp! 
 
Culori calde
 
Nu trebuie să faci baie de portocaliu în fiecare cameră, nici să inunzi bucătăria cu nuanțe de galben. Totuși, indiferent care sunt culorile în care îți este zugrăvită casa, este recomandat să apelezi la câteva decorațiuni în culori care să se regăsească în paletele cromatice ale roșului, portocaliului, galbenului sau chiar maro. Deși este o culoare neutră, maroul este în esență o culoare caldă. 
 
Așadar, poți pregăti cuverturi noi în nuanțe de galben, portocaliu și/sau maro pentru canapeaua din living, pături în același ton pregătite în bucătărie pentru a-ți înveli picioarele la micul dejun, un tablou mare și frumos cu un lan de grâu copt pentru dormitor și așa mai departe. Sunt detaliile care schimbă întreaga atmosferă. 
 
O notă caldă: șemineul 
 
Amenajat în living sau în dormitor, ori poate chiar în bucătărie, șemineul oferă o notă caldă întregii încăperi. Acesta își poate găsi locul în casa ta, indiferent de stilul de amenajări, pentru că poate fi clasic sau electric, placat cu lemn, piatră naturală, cărămidă sau marmură. 
 
În plus, poți să te folosești de acesta pentru a echilibra decorațiunile din cameră sau să aranjezi fotografii cu cei dragi, suveniruri sau vase cu potpourri (care, la căldură, vor emana parfumuri ceva mai puternice) deasupra șemineului. 
 
Texturi moi 
 
Dacă vara ai nevoie de țesături cât mai fine și cât mai subțiri pentru a nu te sufoca, iarna este recomandat să optezi pentru decorațiuni și accesorii moi și pufoase. De exemplu, poți schimba husele de mătase ale pernuțelor decorative cu unele din bumbac, catifea sau chiar din blană. 
 
De asemenea, lasă în fiecare cameră la îndemână măcar o pătură din cele moi care te încălzesc repede. Papucii de interior nu trebuie să lipsească și trebuie să fie, de asemenea, moi. 
Aprinde periodic câteva lumânări parfumate și alege flori proaspete sau aranjamente florale pentru fiecare cameră, pentru a întregi peisajul. 
 
Mobilier care te îmbrățișează 
 
Optează pentru fotolii confortabile în care să te cocoloșești seara după muncă sau în diminețile de weekend. Dacă sunt așezate lângă șemineu și ai și păturicile despre care scriam mai sus... nu-ți mai trebuie nimic altceva pe timp de iarnă! 
 
Alege întotdeauna mobilierul care te face să te simți confortabil: scaune pline, tapisate, saltele moi pentru pat și canapele, dulapuri nu prea masive, dar bine organizate (cu multe secțiuni) și încăpătoare și așa mai departe. 
 
Totul trebuie să fie comod, la îndemână și în perfect acord cu gusturile tale și ale celor care locuiesc cu tine. Dacă producătorii de mobilier la care ai apelat nu pot crea ceva întocmai cum îți dorești, nu te teme să personalizezi totul astfel încât, la final, să se potrivească planului estetic pe care ți l-ai făcut. 
 
Sursa foto: houzz.com