Facebook
Twitter
Google +
Youtube
Instagram
Pinterest
Adauga anunt
Newsletter
21-04-2014 / Blog amenajari locuinte
Creativitate pentru o casa incantatoare

Cine nu vrea să locuiască într-o casă care să farmece orice trecător încă de la intrare? Tu? Nu te cred! Iată câteva sugestii pentru o locuinţă deosebită, sugestii ce nu te vor obosi, ce îţi vor aduce zâmbetul pe buze şi care vor da apă la moară imaginaţiei tale.

 

O intrare îmbietoare

 

O casă frumoasă trebuie să fie frumoasă de la intrare. Indiferent că locuieşti la bloc sau la casă, ai nevoie câteva accesorii care să îţi personalizeze încă dinainte de a se deschide uşa. Aceste detalii pot fi corpul de iluminat de afară, covoraşul de "Bun venit!" de la intrare, culoarea uşii, desene murale, căsuţe poştale, căsuţe pentru păsărele, o băncuţă simpatică la intrare şi aşa mai departe – ţie cum ţi-ar plăcea să fii primit(ă) în vizită?

 

Un living senin

 

Ai nevoie de un living care nu poate fi prea aglomerat sau prea colorat şi în niciun caz foarte aglomerat şi foarte colorat. Aşadar, optează pentru culori neutre şi pasteluri pentru majoritatea obiectelor folosite la decorarea livingului. Poţi alege şi câteva obiecte colorate puternic, pentru a crea contrastul despre care discutam într-un articol recent, dar va trebui să alegi o singură culoare.

 

O bucătărie aerisită

 

Alege piese de mobilier de bună calitate, cu lucrătura simplă, care să îţi permită să alegi acele câteva ornamente pe care ţi le doreşti în bucătărie. Încearcă să maschezi, pe cât posibil, electronicele şi electrocasnicele.

 

Încă un lucru foarte important: luminează puternic bucătăria, aşa încât să poţi alege orice culoare pentru a o amenaja şi să nu ţi se pară înghesuită.

 

Manifestări artistice pentru orice colţ

 

Poţi alege ornamente pentru pereţi sau tot felul de alte decoraţiuni care să se înscrie în eticheta de "artistic", însă va trebui, de fiecare dată să le potriveşti cu restul camerei. Acest lucru nu trebuie să îţi îngrădească imaginaţia sau creativitatea, însă trebuie să ţii cont de el.

 

Poţi alege tablouri în baie, o veioză impozantă pentru dormitor, instrumente pentru gătit personalizate, un covoraş handmade pentru living – arta nu are limite.

 

Creativitate şi pentru pitici

 

Camera copilului tău este, poate, cea mai ofertantă la acest capitol. E drept că trebuie să ţii cont şi de ce anume îi place lui, dar aşa cum scriam şi în orice alt articol despre amenajarea camerei copiilor, lor le plac lucrurile trăznite şi este bine să le stimulezi creativitatea. Pânze de păianjen pe pereţi şi tobogan alături, care să pornească de lângă tavan şi să arunce copilul în pat? Perfect!

 

Până la urmă, tu ştii cel mai bine câtă originalitate şi simţ artistic zace în tine şi cât vrei să laşi să se vadă. În plus, originalitatea înseamnă unicitate, aşadar imaginile şi sugestiile altora nu se pun la socoteală. Totuşi, locuinţa ta poate fi amenajată în aşa fel încât să nu fie banală şi, de cele mai multe ori, asta contează cel mai mult.

 

Sursa foto: houzz.com