Facebook
Twitter
Google +
Youtube
Instagram
Pinterest
Adauga anunt
Newsletter
21-05-2015 / Blog amenajari locuinte
Covoare geometrice pentru camere pline de energie

Accesoriile dintr-o încăpere sunt alese, de obicei, pentru a completa atmosfera pe care vrei să o creezi în acea cameră. Pentru un spaţiu plin de energie, ai nevoie de covoare cu un model pe măsură. Desigur, în categoria accesoriilor sunt incluse şi perdelele, corpurile de iluminat şi alte asemenea obiecte, însă este mai uşor să asortezi restul accesoriilor cu încăperea (inclusiv covorul deja ales) decât să găseşti un covor potrivit atunci când este toată camera gata.

 

Impresii retro

 

Pentru ca un covor să aibă aspect retro trebuie să aibă unul dintre acele imprimeuri care să îţi aducă aminte de copilărie: fie de mochetele acelea pestriţe şi groase, fie de covoarele cu modele geometrice mai mari ori mai mici. De data aceasta, însă, nu contează numai modelul geometric, deşi acesta este criteriul principal. Pentru ca un covor să aibă aspect retro trebuie să aibă şi culori corespunzătoare.

 

Aglomerare de culori

 

Cel mai adesea, covoarele retro aveau maximum 3 culori (nuanţe) pe dânsele. În funcţie de personalitatea ta şi de atmosfera pe care vrei să o imprimi camerei unde vei aşeza covorul, s-ar putea să îţi doreşti să alegi un covor cât mai colorat. Aşa cum poţi observa, în galeria foto sunt mai multe modele de covorare multicolore care arată foarte bine atât în camere dominate de culori închise, cât şi în încăperi dominate de culori deschise sau unde s-au folosit deja câteva culori pentru amenajare.

 

Modele mari

 

Pentru spaţiile unde vrei ca decorul să fie ceva mai simplu, dar nu chiar cel mai simplu, alege modele cât mai lipsite de detalii, dar fără a renunţa la culoare sau la ideea folosirii formelor geometrice. Penultima imagine din galeria foto îţi va exemplifica întocmai cât de bine se potrivesc covoarele cu modele mari într-o cameră amenajată în stil contemporan.

 

Aspect chic

 

Pentru un aspect chic este recomandat să alegi un covor care are numai două culori şi un model care să pară foarte ordonat. În acelaşi timp, culorile alese trebuie să contrasteze fie una cu cealaltă, fie cu restul culorilor din camera unde va fi aşezat covorul cu pricina. În acest sens, ultima imagine din galeria foto ar trebui să fie suficient de clară.

 

Culorile alb şi roşu creează un contrast foarte plăcut atunci când sunt folosite împreună, iar covorul care are modelul acela în zig-zag oferă energie întregii camere dominate de culori neutre (bej deschis pe perechi, canapea crem, pardoseală maro închis, nuanţe de gri şi de maro pe diferitele accesorii).

 

Mai multe moduri de abordare a acestui subiect vei găsi aici. În completare, te-ar putea interesa articolele de aici

 

Sursa foto: houzz.com