Facebook
Twitter
Google +
Youtube
Instagram
Pinterest
Adauga anunt
Newsletter
05-05-2013 / Blog amenajari locuinte
Corpuri de iluminat pentru fiecare camera

Corpurile de iluminat, asemeni majorităţii accesoriilor necesare în decorarea unei case noi, au diferite forme, dimensiuni şi moduri de aprindere. Trăind în secolul vitezei, al tehnologiei şi al luminii, vom avea nevoie de cât mai multe surse de lumină, cât mai prietenoase cu mediul şi cât mai eficiente.

 

Alegerea corpurilor de iluminat va depinde destul de mult de utilizarea fiecărei încăperi. De exemplu, în dormitor putem folosi o lumină mai slabă, mai neclară, menirea încăperii fiind confortul şi odihna. Totuși, în bucătărie vom avea nevoie de o lumină cât mai puternică şi cât mai puţin obositoare, astfel încât să putem găti în voie în acest spaţiu.

 

De exemplu, în bucătărie va fi nevoie de iluminare dublă: o sursă de lumină principală, care va fi pornită atunci când se serveşte masa aici şi o sursă de lumină direcţionată spre suprafaţa de lucru, folosind lustre joase, de tipul celor folosite în barurile englezeşti.

 

Pentru baie este recomandată iluminarea pe bază de spoturi poziţionate deasupra oglinzii: este singura zonă din baie unde aveţi nevoie de lumină puternică, pentru momentele de igienă şi cosmetizare.

 

Dormitorul este încăperea unde atmosfera trebuie să fie cât mai intimă. De aceea, ar putea beneficia de surse de lumină cu variator, astfel încât lumina să fie mai slabă sau mai puternică, în funcţie de starea dumneavoastră de spirit sau de necesităţi.

 

În living este recomandat să folosiţi numeroase surse de lumină, dintre cele mai diversificate: spoturi luminoase deasupra canapelei, care să fie pornite când vizionaţi un film, pentru a nu vă obosi ochii, veioze care să fie pornite când vă dedicaţi timpul lecturii şi o sursă principală de lumină (lustră sau aplică) pentru momentele în care primiţi vizite şi o iluminare bună este necesară pentru modul optim de relaţionare cu musafirii.

 

În cazul în care locuiţi la casă, nu uitaţi de iluminarea fiecării intrări, de farul de veghe şi de lanterna care trebuie întotdeauna pregătită pentru o nouă aventură nocturnă în grădină.

 

Sursa foto: decorationforlife.com