Facebook
Twitter
Google +
Youtube
Instagram
Pinterest
Adauga anunt
Newsletter
02-08-2014 / Blog amenajari locuinte
Coral, o culoare neinteleasa

Cu toţii ştim minimum o persoană care s-ar feri oricând de această nuanţă plină de veselie şi de energie: coralul, o culoare neînţeleasă. Aşadar, acest articol va fi dedicat unei culori care uneori este greu de îmbrăţişat; vom arăta că se potriveşte în tot felul de decoruri, indiferent de stilul abordat sau de persoanele care locuiesc în spaţiul respectiv. Această culoare îşi poate găsi locul chiar şi în spaţiul de lucru.

 

Coralul are energie.

 

Este o culoare vie, energică, pe care unii o asociază cu oranjul, alţii o asociază cu rozul, iar coralul, în sine, este o culoare rezultată din combinarea celor două. Vibraţiile pozitive are oranjului şi delicateţea rozului se îmbină frumos şi oferă energie întregii camere unde această culoare este folosită pentru diverse elemente de decor.

 

Coralul poate fi sofisticat.

 

Coralul este o culoare puternică şi îndrăzneaţă, dar veselă. Dacă această culoare este folosită aşa cum trebuie, poate fi semn de opulenţă, dar poate fi interpretată ca fiind semn al luxului şi eleganţei. Analizează şi imaginile din galeria foto şi observă că această culoare poate fi chiar şi uşor sidefată şi că este, într-adevăr, un detaliu sofisticat, mai ales dacă este folosit aproape de o sursă de lumină sau de o oglindă.

 

Coralul adaugă prospeţime spaţiilor plicticoase ori spaţiilor tradiţionale.

 

Nefiind o culoare ştearsă, coralul adaugă o notă „fresh“ decorului unde este folosită: dacă ai o cameră amenajată numai cu elemente clasice şi în culori neutre sau şterse, atunci poate nu ar fi o idee rea să adaugi şi un strop de coral care să dinamizeze puţin aspectul camerei.

 

Este excelent şi în spaţiile moderne, unde, prin simpla sa prezenţă (indiferent în ce formă se regăseşte), adaugă o notă caldă, mai ales în spaţiile amenajate în stil contemporan sau minimalist, unde se mizează pe note neutre sau reci.

 

Coralul este prieten bun cu nuanţele neutre.

 

Coralul este prieten bun cu nuanţele neutre, dar nu are niciun merit. Meritul aparţine celor din urmă: nuanţele neutre primesc alături de ele orice altă culoare. Totuşi, trebuie să recunoaştem că şi coralul arată foarte bine alături de acestea: pot fi îmbinate pentru realizarea unui imprimeu simpatic, dar echilibrat sau pentru amenajarea unei întregi camere numai după aceste două criterii (elemente în culori neutre şi în nuanţe de coral cu sau fără sidef, mai închise sau mai deschise sau, de ce nu, foarte aprinse).

 

Coralul energizează şi culori închise.

 

Până acum am notat că această culoare, coralul, se îmbină frumos cu nuanţele neutre, cu mediile şterse, împrospătând un decor tradiţional sau destinzând un decor modern, însă coralul este foarte util şi în camere unde s-au folosit multe culori închise pentru amenajare. Este exact stropul de culoare de care ar avea nevoie un astfel de decor pentru a nu părea închis şi pesimist.

 

Sursa foto: houzz.com