Facebook
Twitter
Google +
Youtube
Instagram
Pinterest
Adauga anunt
Newsletter
07-04-2014 / Blog amenajari locuinte
Cele mai des intalnite greseli de home design

Nu toată lumea poate fi designer de interioare, evident, însă acest lucru nu înseamnă că cei care nu sunt designeri vor greşi în mod obligatoriu. Totuşi, adesea greşim când dorim să ne amenajăm locuinţele de unii singuri, fără sfatul unui expert. Vrei să ştii care sunt cel mai des întâlnite greşeli în amenajările interioare.

 

Dimensiuni sau modele nepotrivite

 

Dacă pleci la cumpărături fără să măsori camera pe care o ai de mobilat şi restul pieselor de mobilier din încăperea pe care vrei să o mobilezi, s-ar putea să descoperi că nu se potrivesc socotelile din târg cu cele de acasă şi că ori nu poţi închide uşile, ori blochezi vreun dulap sau ferestrele, ori trebuie să renunţi la o altă piesă de mobilier decât cea proaspăt achiziţionată.

 

De asemenea, există posibilitatea să te afli în magazin, să alegi toate obiectele care îţi plac şi care se încadrează în buget şi să realizezi, când ajungi acasă, că nu se potrivesc una cu cealaltă şi că nu poţi amenaja o cameră întreagă cu produsele proaspăt achiziţionate.

 

Mobilier inconfortabil

 

Nu cumpăra scaune, fotolii, canapele, saltele sau paturi pe care nu le poţi "proba". Trebuie să te aşezi, să le atingi, să verifici rezistenţa, lucrătura şi potrivirea cu nevoile corpului tău.

 

De exemplu, dacă la bucătărie vei alege scaune de bar, atunci va trebui să te asiguri că sunt destul de confortabile pentru a-ţi dori să dejunezi stând pe ele şi accesibile tututor membrilor familiei tale şi prietenilor tăi.

 

Plante "high-maintenance"

 

Nu cumpăra plante pretenţioase dacă nu ai cunoştinţele necesare pentru a le întreţine sau dacă nu ai timpul sau condiţiile necesare îngrijirii lor: luminozitate, temperatură, umiditate, spaţiu şi aşa mai departe.

 

Este drept, fiecare locuinţă are nevoie de o plantă de interior, de minimum un ghiveci care să îţi lumineze ziua şi să împrospăteze aerul pe care îl respiri. Totuşi, nu este nevoie de plante pretenţioase, alege un filodendron micuţ, care să crească odată cu voi.

 

Recondiţionări neinspirate

 

Cu orice ocazie îţi amintim că este mai bine să recondiţionezi obiecte din căminul tău decât să le arunci: vrei, nu vrei, te ataşezi de obiectele din casa ta, aşa că este mai bine să le păstrezi cât de mult poţi.

 

Prin urmare, ideea recondiţionării unui fotoliu moştenit de la bunici, pare a fi chiar bună, nu-i aşa? Păstrarea obiectelor în bune condiţii duce la lungirea duratei lor de viaţă.

 

Totuşi, pentru că cel mai probabil nu faci asemenea lucruri în fiecare zi, este la fel de probabil ca proiectul să nu aibă o finalitate bună: dacă doreşti să transformi o piesă de mobilier într-un obiect cu o altă utilitate, se poate să nu îl poţi echilibra bine şi să îi scurtezi picioarele atât de mult (câte puţin de ici, de colo), până când nu se mai poate face nimic cu acel obiect. Aşadar: ai răbdare, nu te grăbi şi execută fiecare mişcare cu grijă: cu puţin noroc, vei reuşi să faci ceea ce ţi-ai propus.

 

Sursa foto: houzz.com