Facebook
Twitter
Google +
Youtube
Instagram
Pinterest
Adauga anunt
Newsletter
20-06-2013 / Blog amenajari locuinte
Casa din care vara nu pleaca niciodata

Casa din care vara nu pleacă niciodată reprezintă sugestia unui proiect pentru proprietarii unui apartament nou care sunt îndrăgostiţi de acest anotimp când toată lumea este prietenoasă, când temperaturile sunt ridicate şi când tot ce ne înconjoară pare cuprins de o bucurie molipsitoare.

 

Cum se realizează acest lucru? Urmând sfaturile următoare, dar adaptându-le apartamentului dumneavoastră, veţi obţine un cămin primitor, prietenos, unde vara vă veţi simţi în largul dumneavoastră, iar în sezonul rece vă veţi putea reculege.

 

Culorile calde vor asigura confortul psihic al fiecărei persoane care vă trece pragul. Rolul lor asupra subconştientului nostru este, de fiecare dată, unul pozitiv. Ele ajută la găsirea echilibrului interior, la concentrare, la disponibilitatea de comunicare cu cei din jur şi, deci, la o mai bună relaţionare. Culorile calde ajută psihicul să se relaxeze şi indivitul să empatizeze mai bine cu semenii săi.

 

Protecţia solară a interiorului trebuie, totuşi, să existe. Culorile calde aduc puţin din frumuseţea soarelui în casă, motiv pentru care vă puteţi permite să folosiţi draperii sau jaluzele la fiecare dintre ferestre pentru a păstra o temperatură suportabilă în interior. Acestea pot fi albe, crem, gălbui sau chiar portocalii, în funcţie de cât de colorat este restul încăperii.

 

Va trebui să ţineţi cont de unitatea cromatică a camerei, dar şi de faptul că atunci când razele soarelui întâlnesc ţesătura draperiei, culoarea luminii propagate depinde de nuanţa aleasă de dumneavoastră pentru ornamentele ferestrelor.

 

De asemenea, este recomandat ca tâmplăria (ferestrele, uşile din interiorului apartamentului şi, eventual, mobilierul) să fie într-o nuanţă cât mai naturală. Dacă nu sunt lucrate în lemn, atunci încercaţi să alegeţi materiale cât mai apropiate de acesta, atât din punct de vedere cromatic, cât şi privind textura. Maroul, deşi este una dintre culorile neutre, conţine în esenţa sa culori calde – de aceea este recomandată folosirea obiectelor din lemn în apartamente noi, mai ales dacă proprietarii sunt iubitori de căldură.

 

Un alt factor important este acoperirea podelelor: alegeţi o culoare moderată pentru parchet (în hol, living şi dormitoare) şi pentru gresie (în bucătărie şi baie), însă nu trebuie lăsat descoperit. Este nevoie de un covor, chiar dacă este de dimensiuni reduse, pentru a diminua ecoul camerei, acesta dând încăperii un aer ostil.

 

Adăugaţi fiecărei camere multiple surse de lumină (lustră, spoturi luminoase şi lămpi şi lumânări de diferite forme, înălţimi şi dimensiuni). Este recomandat ca pentru dormitoare în special să folosiţi lămpi cu abajurul din sticlă mată şi instalaţii luminoase albe sau galbene – seara are nevoie de lumină difuză, nu de lumina clară, dar glacială a iernii.

 

Pentru temperaturi moderate încercaţi să achiziţionaţi apartamentele care sunt vizitate măcar câteva ore pe zi de razele soarelui, lăsaţi apartamentele orientate spre nord pentru iubitorii de răcoare (da, există şi astfel de oameni).

 

Pentru ca aspectul să fie complet, aveţi nevoie de câteva plante de interior. Este ideal să fie cactuşi, aloe vera, filodendron sau orice altă plantă care este verde tot timpul anului, care să nu se arate influenţată de trecerea anotimpurilor.

 

Sursa foto: freshome.com