Facebook
Twitter
Google +
Youtube
Instagram
Pinterest
Adauga anunt
Newsletter
20-11-2014 / Blog amenajari locuinte
Cand nu te poti desparti de obiecte

Din când în când, trebuie să mai renunţi la lucruri: lucruri vechi şi/ sau stricate, de care nu te înduri să te desparţi pentru că au valoare sentimentală. Pentru a-ţi fi puţin mai uşor să te desparţi de astfel de lucruri, avem câteva sugestii...

 

Pregăteşte-te.

 

Ca pentru orice lucru de făcut în interiorul casei, trebuie să te pregăteşti: cu saci de gunoi, cu muzică de fundal şi cu... timp! Va trebui să îţi rezervi o perioadă considerabilă de timp pentru curăţarea şi eliberarea tuturor rafturilor, dulapurilor, noptierelor şi aşa mai departe, pentru că va trebui întâi să strângi totul, apoi să sortezi obiectele de păstrat şi să le cureţi, apoi să dai la o parte obiectele pe care te hotărăşti că le vei dona sau le vei arunca.

 

Fă totul pas cu pas.

 

Nu aşeza totul într-o cutie şi nu încerca să iei o decizie când vezi aglomeraţia aceea de obiecte: reflexul va fi să arunci totul sau să păstrezi totul. Oricum ar fi, probabil că nu este bine. Recomandat este să iei fiecare obiect în parte şi să îl analizezi. Apoi, îl vei aşeza într-una dintre cele 3 cutii: "de păstrat", "de donat" sau "de aruncat".

 

Fiecare obiect trebuie atins, presat de corpul tău sau mirosit, pentru a decide cât de importante şi de intense sunt amintirile care te leagă de acest obiect şi care te fac să nu îl arunci... sau să îl arunci, dacă ai depăşit etapa în care primul bileţel primit de la colegul sau colega de care îţi plăcea în timpul şcolii este important.

 

Evaluează-ţi sentimentele.

 

Sentimente, emoţii, gânduri – spune-le cum vrei, dar analizează-le cu atenţie: ce senzaţie îţi dă acel obiect pe care vrei să îl arunci? Dacă nu mai are asupra ta acelaşi efect pe care îl avea când ai decis să îl păstrezi, aruncă-l. Nu mai are rost să îţi aglomerezi locuinţa cu astfel de "prostii".

 

Eliberează totul.

 

Împachetează frumos obiectele care sunt de donat, de vândut sau de reciclat: curate şi frumos împachetate, acestea se vor îndrepta către un nou scop. Împachetează cu grijă şi obiectele pe care le vei arunca (doar ştii că electronicele, electrocasnicele, bateriile şi alte asemenea produse nu se pot arunca oriunde şi nici în orice fel de ambalaj) şi du-le în locurile corespunzătoare. Gata. E liber.

 

La sfârşit, sărbătoreşte.

 

Faptul că ai o locuinţă mai liberă şi că ai mai mult spaţiu acum pentru eventuale suveniruri noi merită sărbătorit! Modul de a sărbători îl vei alege tu: faci o mică petrecere sau te cinsteşti numai tu cu cei ai casei sau ieşi în oraş... tu alegi!

 

Sursa foto: houzz.com