Facebook
Twitter
Google +
Youtube
Instagram
Pinterest
Adauga anunt
Newsletter
08-09-2013 / Blog amenajari locuinte
Cand detaliile conteaza...

Când detaliile contează, trebuie să le acordaţi mai multă atenţie. Întrebarea este: când NU contează detaliile? Cert este că, în timpul acordat amenajărilor de interior pentru o casă nouă, trebuie să planificaţi totul cu foarte mare atenţie pentru detalii, privind şi în perspectivă şi ţinând şi socoteala bugetului.

 

Pare multă bătaie de cap, dar nu este. Detaliile îşi găsesc uşor ecoul în următorul lucru pe care doriţi sau trebuie să îl faceţi. În designul de interior procesele decurg unul din altul până când totul este gata şi arată perfect.

 

Atenţia pentru detalii nu este dependentă de o personalitate ordonată sau de un stil de amenajări interioare tipicar – creativitatea nu are limite, ci doar câteva norme. De aceea, în continuare vom discuta despre cum aşezaţi decoraţiunile („detaliile”) pentru un efect estetic pozitiv.

 

Pernuţe decorative? Da. Ordine? Da!

 

Pe o canapea uni sau un pat cu lenjerie uni sau bicoloră este nevoie de pernuţe decorative pentru un aer mai puţin sărăcăcios. În pat, pe lângă cele două perne mari, trebuie şi doi pui de pernă, iar pe canapea este nevoie de minimum două perechi de pernuţe pentru ca scopul să fie atins.

 

Nu strică nici dacă aruncaţi câte o pernuţă pe fotolii sau pe scaune, „la întâmplare” – sigur că totul va fi calculat!

 

Mobilier bine structurat

 

În dormitor trebuie un pat MARE. Indiferent că în el doarme o persoană sau un cuplu, această piesă de mobilier trebuie să fie încăpătoare. Chiar dacă dormitorul nu este foarte spaţios, faceţi aceeaşi alegere: un pat mic într-o cameră mică o va face să pară şi mai mică.

 

Vitrine în loc de dulapuri

 

Pentru a da impresia unei personalităţi deschise, dar şi a unei încăperi mai spaţioase, designerii recomandă ţinerea unora dintre dulapuri deschise. Dacă aceasta nu vi se pare o idee prea bună puteţi apela întotdeauna la dulapuri cu uşi cu oglinzi şi vitrine, cu geamurile transparente ori ba.

 

Nu vă temeţi de întuneric, dar nici de lumină

Pentru camerele nu tocmai spaţioase, recomandăm pereţi negri sau pereţi albi. Oricum ar fi, optaţi pentru o nonculoare pură, pe care o puteţi folosi şi în cazul canapelei sau a patului şi care trebuie să se strecoare şi printre decoraţiuni.

 

Un prieten bun, autocolantul

 

Am mai discutat despre recondiţionarea mobilierului. Când dulapurile nu vă mai plac sau nu se mai potrivesc în decor, nu trebuie să le aruncaţi sau să le ardeţi. Apelaţi cu încredere la autocolant pentru efecte estetice care vă vor mulţumi pe dumneavoastră şi îi vor uimi pe vizitatori.

 

Colecţii organizate

 

Expuneţi orice colecţie, fie ea de timbre, de ceşti de porţelan, de fluiere sau de maşinuţe. Trebuie să găsiţi un loc pe perete unde să puteţi agăţa rama corespunzătoarea sau rafturile necesare etalării colecţiei – important este să aşezaţi totul în mod organizat şi să menţineţi ordinea printre obiectele de colecţie, mai ales.

 

Covor în baie

 

Poate puţin atipic, dar are un farmec aparte: diferenţa dintre a păşi pe un covoraş buretat ori sintetic şi a păşi pe un covor „adevărat” îşi va merita imediat investiţia. Confortul va spori, factorul estetic va fi, de asemenea, în creştere.

 

În afara tiparelor

 

Ne-am obişnuit şi v-aţi obişnuit cu existenţa unei canapele în living, însă nu scrie nicăieri că nu puteţi renunţa la ea. Iată, acum vom scrie că puteţi renunţa la canapeaua din living, înlocuind-o cu uşurinţă cu un set frumos de scaune, cu fotolii ori cu leagăne de interior.

 

Ori, de ce nu, cu grămezi de pernuţe decorative, colorate şi confortabile, dacă doriţi să daţi livingului dumneavoastră o tentă turcească.

 

Surse foto: freshome.com, housebeautiful.com, houzz.com