Facebook
Twitter
Google +
Youtube
Instagram
Pinterest
Adauga anunt
Newsletter
08-10-2014 / Blog amenajari locuinte
Camere si draperii

Bineînţeles că există persoane care preferă ca ferestrele să fie libere, lipsite de accesorii de orice fel. Dar cei cărora le plac draperiile? Există şi ei, aşa că vom discuta despre această variantă, unde sunt mai multe de spus. Despre accesorizarea ferestrelor am mai discutat şi în articole anterioare.

 

Privelişte plictisitoare? Draperii simpatice!

 

Dacă locuieşti la bloc sau dacă grădina ta nu a crescut încă aşa încât să ai o privelişte plăcută de la fereastra ta să poţi crea o privelişte plăcută în interiorul locuinţei tale. În acest sens este recomandată alegerea unor draperii cu o textură plăcută (şi la atingere, şi la vedere) şi cu un model confortant (jucăuş, măsurat sau oricum îţi este ţie pe plac).

 

Modele şi tipare

Mai ales dacă ai ales accesorii şi ornamente cu modele (nu contează dacă sunt imprimeuri geometrice, vegetale, animale sau abstracte) s-ar putea să vrei ca şi draperiile (poate şi perdelele sau alte accesorii pentru ferestre) să aibă un model asemănător. Chiar şi dacă restul elementelor de decor din cameră nu au modele distinctive (imprimeuri, gravuri etc), o draperie cu model complex ar dinamiza aspectul încăperii unde aceasta ar fi atârnată.

 

Două camere într-o cameră

 

Dacă ai o cameră foarte mare sau dacă ai ales o locuinţă de tip open space, această sugestie ar putea deveni foarte utilă, căci permite crearea unor spaţii mai mici, intime, personalizate. Ar fi o idee numai bună pentru camera copiilor, dacă ai mai mulţi copii şi o singură casă: aşa vor creşte împreună, dar separat, vor şti că sunt aproape unii de ceilalţi, dar vor avea şi spaţiul de care are nevoie fiecare.

 

Crearea de camere afară

 

În acelaşi timp, te poţi folosi de draperii (cortine) pentru a crea camere afară: vei improviza patru pereţi din draperii şi un tavan din plasă de ţânţari peste care vei trage o cortină impermeabilă. Astfel, când este senin, poţi admira stelele, iar când plouă camera ta exterioară nu va fi inundată.

 

Încadrarea ferestrelor mari

 

Dacă ai locuinţe cu ferestre foarte înalte, atunci este recomandat să alegi perdele care să le încadreze pentru a modera efectul estetic pe care înălţimea ferestrelor îl are asupra încăperii în care acestea se află: pot face camera să pară foarte înaltă, dar nu destul de lată. Analizează imaginile din galeria foto şi vei vedea că, într-adevăr, ferestrele foarte înalte au nevoie de accesorii pe măsura lor.

 

Draperii pentru evidenţierea unei impresii

 

La polul opus, dacă încăperea pe care vrei să o decorezi nu este destul de înaltă: dacă ferestrele sunt mici sau "normale", poţi crea impresia unei camere mai înalte dacă fixezi draperia mai sus decât partea cea mai înaltă a ferestrei. De asemenea, poţi folosi draperiile pentru a potenţa culorile prezente în cameră, aşa că o draperie uni într-o nuanţă cât mai intensă ar avea acest efect, aşa cum se arată în ultima imagine din galeria foto.

 

Sursa foto: houzz.com