Camera de joaca ideala

18-08-2014 / Blog amenajari locuinte

Camera de joacă ideală este aceea care este amenajată printr-o joacă şi pentru joaca celor mari şi joaca celor mici, la un loc. Înainte de toate, trebuie să stabileşti cine şi unde se joacă şi, de asemenea, tipul de joacă şi programul de joaca. Apoi, lucrurile sunt destul de simple, dar le vom puncta şi noi oricum.

 

Toată camera are aceeaşi culoare.

 

Va urma o explozie de culori şi lucruri ale căror obiecte se vor schimba în timp fie cu vopsea, fie cu huse, aşa că cel mai bine este să vopseşti pereţii şi tavanul într-o singură culoare (aceeaşi nuanţă), iar dacă această culoare este neutră sau alb, atunci este chiar şi mai bine. O altă variantă cromatică ar fi să alegi o culoare pastelată, însă aşa deja ai imprima un anumit ton în camera de joacă.

 

Aşadar, pereţii şi tavanul trebuie să fie albi sau într-o culoare neutră, pentru a pregăti camera de joacă pentru alegeri îndrăzneţe şi haioase de culori pentru mobilier şi accesorii.

 

Unele obiecte au o singură culoare, dar una intensă. 

 

Unele dintre piesele de mobilier vor avea o singură culoare, însă cât mai intensă, aşa încât să amenajezi un spaţiu haios şi „pus pe şotii”, dacă se poate spune aşa despre o cameră.

 

Alte obiecte sunt multicolore.

 

Husa canapelei şi perdelele, de exemplu, pot fi create din acelaşi material sau din materiale foarte asemănătoare aşa încât să existe un oarecare echilibru estetic, încă acest material trebuie să aibă un model cât mai colorat. Singura condiţie este ca în paleta cromatică a imprimeului sau ţesăturii materialului să se regăsească nuanţa despre care scriam mai sus că trebuuie să fie foarte intensă şi să acopere o parte din cameră.

 

Întotdeauna există cel puţin un obiect care instigă la joacă.

 

În imaginile din galeria foto vei vedea un coş de baschet la o scară mai mică – un asemenea obiect îţi şopteşte oricând: aruncă la coş, aruncă la coş! Despre astfel de obiecte vorbim: mingi, soluţii de făcut baloane, joystick-uri, telecomenzi, jucării, o masă de fotbal sau de ping pong, leagăne sau tobogane de interior şi aşa mai departe. Lasă-ţi imaginaţia să zboare şi alege tipurile de jocuri care se potrivesc în locuinţa ta, pentru tine şi familia ta.

 

Trebuie să faci loc şi pentru confort.

 

Întotdeauna, după joacă, trebuie să te poţi retrage undeva să te relaxezi măcar puţin. Aşadar, o canapea (cum este cea din piele din imagini) confortabilă şi o măsuţă cu gustări şi răcoritoare nu pot lipsi dintr-un astfel de spaţiu.

 

Accesoriile sunt colorate şi ele.

 

Bineînţeles că accesoriile sunt tot colorate! Trebuie să construieşti un decor vesel, iar detaliile contează cel mai mult. Dacă ai nevoie de inspiraţie, analizează şi imaginile pe care le-am încărcat în galeria foto pentru tine!

 

În rest... Joacă-te cât mai mult! Nu uita niciodată că, la sfârşitul zilei, sufletul tău încă mai este, chiar dacă numai parţial, un copil.

 

Sursa foto: houzz.com

 

Urmareste-ne pe

Portalul DezvoltatorImobiliar.ro, iți prezintă ofertele complete de case și apartamente noi din cele mai importante ansambluri rezidentiale din România. Sigla www.dezvoltatorimobiliar.ro şi sloganul "Portalul de Case si Apartamente Noi" sunt mărci înregistrate în Registrul Mărcilor cu certificat Nr. 138300.

© Copyright 2013 - 2024 dezvoltatorimobiliar.ro Toate drepturile rezervate.