Facebook
Twitter
Google +
Youtube
Instagram
Pinterest
Adauga anunt
Newsletter
14-03-2014 / Blog amenajari locuinte
Cafeaua este o pasiune pentru tine?

Există consumatori de cafea şi există pasionaţi de cafea. Acest articol este dedicat categoriei secunde de persoane: pasionaţilor de cafea. O persoană care are a ridicat cafeaua până la rangul de pasiune va avea nevoie de un altar al cafelei, dar şi de un bar pe măsură şi un colţ al său, undeva în casă, unde să aibă loc un întreg ritual al cafelei.

 

Altarul cafelei

 

Altarul cafelei nu va avea icoane, nici apă sfinţită, nici busuioc. Altarul cafelei va avea un espressor princiar, o colecţie serioasă de ceşcuţe, ibrice şi filtre pentru cafea, un recipient pentru zahăr şi o colecţie de sticluţe cu minuni de pus în diferitele tipuri de cafea: cognac, scorţişoară, lapte şi aşa mai departe – cunoscătorii vor şti la ce ne referim.

 

Altarul cafelei va primi zilnic sau săptămânal ofrande: brioşe, biscuiţi, cornuleţe, negrese şi, nu îl ultimul rând, flori proaspete, de pus în vază, nu în cana de cafea.

 

Şi mai important: din ce este alcătuit, propriu-zis, altarul? Două obiecte: un dulap şi o măsuţă. În dulap vor fi depozitate resursele: cafea, zahăr, tubul de frişcă, siropuri şi sticluţele cu licori, dar şi instrumentele necesare preparării şi servirii cafelei: filtre pentru cafetieră, ceşcuţe, linguriţe, paie, sticksuri din foiţă de napolitană etc. Pe măsuţă vor exista două, trei ceşcuţe gata de plecare, tăvi şi un ghiveci sau o vază cu flori proaspete, precum şi orice alte mici decoraţiuni îţi doreşti tu să aşezi aici.

 

Decoraţiuni asortate

 

Aşa cum scriam mai sus, va fi necesară o colecţie de ceşcuţe, căni şi pahare cu modele şi dimensiuni diferite, eventual unele personalizate.

 

Între decoraţiunile asortate, se poate strecura şi o râşniţă vintage de cafea, un megafon sau un ceainic din argint înnegrit de vreme, dar şi diferite sculpturi realizate din boabe de cafea lipite între ele. De asemenea, undeva alături poate fi un bol transparent cu boabe de cafea, care să fie acolo numai pentru decor şi pentru a-şi împrăştia aroma.

 

Spaţiul pentru ritualul cafelei

 

Atmosferă de bistro sau de cafenea? Un colţ intim sau o zonă socială? În funcţie de preferinţele tale, dar şi de starea de spirit şi diferitele contexte în care te vei încadra de-a lungul timpului, îţi recomandăm să ai cel puţin două variante: un colţ numai al tău şi un living primitor.

 

O a treia variantă ar fi amenajarea unui colţ drăguţ în grădină (dacă locuieşt la casă) sau a unuia în balcon (dacă este destul de spaţios) unde să poţi servi cafeaua în aer liber, admirând dimineţile şi cerurile senine, dar şi pe cele înnorate ori ploioase.

 

Colţul tău are nevoie de minimum 4 obiecte: un fotoliu confortabil, o măsuţă de cafea potrivită, un covoraş simpatic şi moale lângă fotoliu şi o veioză sau o lampă. Zona socială are nevoie de o canapea şi mai multe scaune confortabile cu tapiserii din materiale ce nu se pătează, dar şi de măsuţa pomenită mai devreme şi covorul ce nu poate lipsi: oricând stai cu picioarele pe jos trebuie ori să porţi papuci, ori să existe un covor sau o mochetă moale, prietenoasă cu pielea ta.

 

Sursa foto: houzz.com, bullseyemarketplace.com, tellittoyourneighbor.com