Facebook
Twitter
Google +
Youtube
Instagram
Pinterest
Adauga anunt
Newsletter
04-12-2014 / Blog amenajari locuinte
Bucura-te de casa ta asa cum este!

Tuturor ni se întâmplă: din când în când, ne săturăm de casa în care locuim deja de câţiva ani şi am vrea ori să o schimbăm cu o casă nouă, ori să o reamenajăm. Totuşi, dacă nu este o necesitate, ci un moft, ar fi bine să înveţi să te bucuri de căminul tău aşa cum este el şi să îţi orientezi energia spre lucruri mai importante.

 

Aminteşte-ţi ce ţi-a plăcut la casa ta.

 

Când te-ai mutat întâia oară aici, de ce ai făcut această alegere? Este puţin probabil ca lucrurile care ţi-au plăcut atunci când te-ai mutat în această casă să se fi schimbat între timp. Prin urmare motivul pentru care nu îţi mai place nu poate fi decât schimbarea dorinţelor şi aspiraţiilor tale. Din nou: dacă sunt doar mofturi şi nu necesităţi, ignoră-le.

 

Dacă, în schimb, vrei să te muţi dintr-un apartament cu 2 camere într-un apartament cu 3 camere sau la casă, pentru că s-a mărit familia şi aveţi şi un câine, atunci poate chiar este cazul să cauţi o locuinţă nouă.

 

Foloseşte-ţi simţurile.

 

Fă un tur al casei şi notează tot ce îţi place: canapeaua din living este foarte comodă, vederea de la ferestre este plăcută, în bucătărie s-a imprimat mirosul de cafea proaspătă, baia este uşor de aerisit, dulapurile se închid bine, fiecare cameră are tot ce îi trebuie, inclusiv o uşă care se închide bine, sistemele de ventilaţie şi de încălzire merg bine... sau orice alt lucru bun îl observi la tine acasă ascuţindu-ţi simţurile şi ignorând factorii negativi.

 

Orice problemă se rezolvă. Tot ce este făcut de mâna omului este temporar şi tot ce este făcut de mâna omului poate fi înlocuit cu lucrul altor mâini. Dacă ceva nu este în regulă, repară, înlocuieşte sau transformă într-un alt obiect util sau frumos. Totul îşi poate găsi o întrebuinţare şi nu trebuie să faci din micile probleme din jurul casei o catastrofă.

 

Introdu decoraţiuni noi.

 

Dacă vrei, totuşi, să schimbi puţin aerul din locuinţa ta sau atmosfera dintr-o cameră sau alta, atunci poţi face acest lucru prin introducerea de accesorii noi. Înlocuieşte husa canapelei, schimbă tablourile cu unele pe care le-ai putea vedea, la fel de bine, într-o cafenea sau într-un restaurant, mută covorul din living în bucătărie, iar în living adu un covoraş handmade (poate chiar unul croşetat, dacă te pricepi sau ştii pe cineva care ştie să croşeteze bine şi frumos), creează o galerie proprie pentru lucrurile colecţionate şi aşa mai departe.

 

Ceilalţi ce cred?

 

Şi prin ceilalţi ne referim la restul persoanelor care locuiesc în această casă, dar şi la prieteni şi rude care vin în vizită. Ce apreciază ei la această locuinţă? Poate nu ar fi rău să faceţi schimb de păreri pentru a-ţi îmbunătăţi tu perspectiva asupra acestei case.

 

Sursa foto: houzz.com