Facebook
Twitter
Google +
Youtube
Instagram
Pinterest
Adauga anunt
Newsletter
07-04-2016 / Blog amenajari locuinte
Atelier de lucru in propria casa – locul pasiunii tale

Artiști sau nu, meșteșugari sau nu, poate ne-a venit în minte doar în treacăt sau chiar ne-am propus acest lucru, ne dorim să avem un atelier de lucru în propriile noastre case. Acel loc foarte bine amenajat și primitor care să ne îmbie la punerea în practică a micii noastre pasiuni, indiferent care este aceasta: de a realiza tablouri, bijuterii sau chiar de a repara diverse prin casă.

Atelierul de acasă

Unui atelier de lucru îi sunt necesare o mulțime de spații ușor de utilizat, în principiu cu obiectele cele mai folosite la vedere, pentru a nu fi nevoit să pierzi timp pentru căutarea lor. Totodată, uneltele și restul materialelor prezente în atelier trebuie să răspundă, pe lângă nevoilor de funcționalitate ale spațiului, și nevoilor estetice. Mai exact, de la primul pas realizat în încăpere, este ideal să îți poți face o idee despre activitatea care se desfășoară înăuntru și să înțelegi pasiunea celui care lucrează în atelier.

Organizare și depozitare

Folosirea diverselor metode pentru depozitare sunt absolut necesare într-un atelier de lucru. Pe lângă obiectele ce vor sta la vedere, poți folosi de la cutii de dimensiuni multiple și culori diferite, până la cadre ce îți vor permite să organizezi textilele sau hârtia pentru împachetat. În cel din urmă caz, elementele ce pot fi rulate, vor avea un impact decorativ asumat, iar din punct de vedere al utilității, îți vor fi la îndemână în activitatea pe care o întreprinzi.

Ca la școală

Numai că îți faci „temele” acasă prin alegerea unei amenajări speciale a locuinței. Efectul unei table de scris, ca la școală, va fi remarcată atât pe latura estetică a încăperii, cât și pe cea a organizării efective. Un perete gol și plictisior poate fi transformat într-un instrument de organizare. Rezultatul unei astfel de amenajări interioare va oferi un plus valoare atelierului de lucru.

Mobilier pe roți

Mobilierul mobil poate fi o soluție foarte practică în atelierul de lucru. Dacă vei alege dimensiunile potrivite cât să fie oricând reamplasat în funcție de preferințe și nevoi, mobilierul pe roți este exact acolo când ai nevoie. Poți alege să blochezi roțile în momentul în care ai ales spațiul une îl vei folosi, dar oricând îl poți muta.

Care dintre atelierele din galeria noastră foto se potrivește pasiunii tale?

Sursa foto: houzz.com