Facebook
Twitter
Google +
Youtube
Instagram
Pinterest
Adauga anunt
Newsletter
03-03-2014 / Blog amenajari locuinte
Aspect deosebit pentru ferestre

Ferestrele sunt ochii casei tale, de aceea este important modul în care îţi decorezi ferestrele. Cum influenţează aspectul ferestrelor estetica locuinţei? Cum alegi modelul şi decorul potrivite pentru ferestrele tale? Le vei alege în funcţie de stilul de amenajări interioare, dar şi în funcţie de câtă lumină doreşti să pătrundă în interiorul locuinţei şi de atmosfera pe care doreşti să o creezi.

 

Tâmplărie subţire

 

În funcţie de stilul de amenajări interioare, va trebui să alegi şi dimensiunile tâmplăriei. Dacă îţi amenajezi locuinţa de la 0 şi nu te-ai decis încă în ce stil să îţi amenajezi interiorul, s-ar putea să fie mai bine să alegi ca tâmplărie ferestrelor să fie cât mai subţire, cât mai discretă, astfel încât să îi poţi adăuga mai târziu, dacă este cazul, câteva artificii şi să nu fie necesar să o schimbi.

 

Glaf mai lat

 

Un glaf mai lat va crea impresia de profunzime a ferestrelor, dar şi impresia unei încăperi mai spaţioase. Dacă vei alege să colorezi glaful, se va colora implicit şi lumina ce pătrunde prin fereastra corespunzătoare şi se va crea o nouă atmosferă care va diferi în funcţie de nuanţa pe care o alegi pentru glaf.

 

În plus, un glaf lat ţi-ar permite să aşezi aici plantele care iubesc lumina puternică şi nu va trebui să te străduieşti în plus pentru a construi suporturi pentru ghivece sau locurile potrivite necesităţilor lor.

 

Încadrarea tocului

 

Pentru a crea impresia de profunzime şi a marga mai bine zona geamului, poţi încadra tocul într-un chenar din vopsea sau din alte diferite materiale lipite pe perete.

 

Simplitate la maximum

 

Pentru un aspect mai simplu, poţi alege, aşa cum ţi-am sugerat la începutul acestui articol, tâmplărie subţire (indiferent de materialul pentru care optezi pentru aceasta), un glaf cât mai îngust şi pereţi zugrăviţi în alb sau în culori cât mai şterse.

 

Acest aspect al ferestrelor ar fi ideal pentru locuinţe amenajate în stil industrial sau în stil minimalist.

 

Încadrare cu placări din piatră naturală

 

Dacă plachezi întreg peretele pe care se află una dintre ferestre cu piatră naturală sau cu lemn, fereastra se va confunda cu o oglindă ce reflectă o lume ce nu este prezentă în cameră. Desigur, acest lucru va funcţiona numai dacă laşi ferestrele libere – fără perderele, draperii sau jaluzele.

 

Ferestre albe şi pereţi albi

 

O altă sugestie pentru a crea impresia de spaţiu mai vast este să zugrăveşti totul în alb: tâmplăria ferestrelor, pereţii, îmbinările dintre pereţi şi ferestre, dintre pereţi şi tavan şi, eventual, dintre pereţi şi podea. Apoi, poţi adopta orice stil de amenajări interioare îţi doreşti.

 

Numai geam

 

Casele care eu pereţii făcuţi din sticlă sunt spectaculoase, trebuie să recunoşti. Totuşi, pentru a-ţi permite să locuieşti într-o astfel de casă trebuie fie să locuieşti în pustiu, fie să locuieşti într-un zgârie-nori la ultimul etaj, fie să nu ai nicio problemă cu privirile curioase care ţi-ar invada căminul cu orice ocazie.

 

Sursa foto: houzz.com