Facebook
Twitter
Google +
Youtube
Instagram
Pinterest
Adauga anunt
Newsletter
23-06-2013 / Blog amenajari locuinte
Aromaterapie – avantaje fizice, psihice si estetice

Aromaterapia este o formă de medicină alternativă care ne vindecă fizicul, psihicul, spiritul şi ajută la restabilirea echilibrului energetic. Acest tip de terapie constă în inhalarea vaporilor de uleiuri esenţiale, ce pot fi emanaţi prin arderea beţişoarelor parfumate, prin aprinderea lumânărilor parfumate sau cu ajutorul lămpilor de aromatizare.

 

Atunci când vă mutaţi într-o casă nouă sau într-un apartament nou, totul miroase a ciment şi a var proaspăt, iar acest lucru trebuie să se schimbe. Fiecare casă are un miros specific şi este demonstrat că reacţionăm pozitiv la mirosurile care ne plac. Prin urmare, noul dumneavoastră apartament trebuie să poarte o amprentă olfactivă care să vă îmbie să vă întoarceţi acasă şi să simţiţi că sunteţi acasă atunci când aţi păşit dincolo de pragul noii achiziţii imobiliare.

 

De asemenea, mirosurile casei trebuie să corespundă modului de amenajare interioară: stilului minimalist îi corespund mirosurile fresh (pin, lâmâie, herbal), stilului tradiţional i se potrivesc aromele pe măsură (tei, mentă, santal), stilului mediteranean aroma de citrice şi scorţişoară şi aşa mai departe.

 

Influenţa uleiurilor esenţiale asupra minţii şi disponibilităţii sentimentală este subtilă, dar complexă şi vizibilă. Mirosurile influenţează modul în care ne analizăm, dar şi modul în care relaţionăm cu ceilalţi şi în care privim lumea. Ele ajută la recuperarea memoriei şi la găsirea echilibrului interior.

 

Aşadar, în casele dumneavoastră este indicat să aveţi obiecte pentru odorizarea camerei pe bază de uleiuri esenţiale alese în funcţie de personalitatea dumneavoastră şi de stilul amenajărilor interioare.

 

În baie puteţi aşeza câteva lumânări fie pe o etajeră de sticlă, fie pe colţul căzii. Astfel, veţi putea ţine flacăra sub control şi vă veţi putea bucura de aromele plăcute în timpul petrecut în baie. De asemenea, puteţi picura câţiva stropi de ulei esenţial în cadă, în timpul băii – aceste esenţe au efect hidratant, calmant sau hrănitor asupra pielii şi sunt folosite în multiple tratamente naturiste (uleiul de lavandă, de lămâie, de avocado etc).

 

Bucătăria poate fi parfumată cu flori proaspete, aşezate în vază. Având în vedere faptul că necesită aerisire zilnică, nu este obligatorie prezenta produselor parfumate. Pot exista vase cu potpourri sau amestecuri de condimente şi ierburi în săculeţi parfumaţi, cu mentă, scorţişoară sau alte produse care îşi au, de fel, locul în această zonă a casei.

 

Pentru dormitoare şi living, posibilităţile de odorizare sunt mult mai variate. Puteţi aşeza pe o măsuţă câteva beţe subţiri din bambus, introduse direct în sticla cu parfumant de cameră, iar acestea vor ajuta la volatilizarea uleiurilor şi parfumului.

 

Aşezaţi în colţuri sau lângă ferestre câte trei sau nouă lumânări parfumate. Pot fi de dimensiuni şi forme diferite; important este să aibă parfumuri compatibile.

 

Cele mai recomandate în domeniu sunt, totuşi, lămpile de aromatizare, acestea permiţând o volatilizare mai rapidă a uleiurilor şi garantând calitatea lor, prin faptul că nu suferă modificări termice (uleiul nu ia contact direct cu flacăra). Acestea sunt şi ornamente de succes, având  forme dintre cele mai variate şi fiind confecţionate din diferite materiale (ceramică, sticlă, metal şi combinaţii de materiale).

 

Produsele pentru aromaterapie servesc de asemenea drept obiecte de decor. Aşadar, nu ignoraţi multiplele beneficii ale aromaterapiei: fizic, psihic, estetic.

 

Aromaterapia poate fi completată de cromoterapie, o altă variantă a medicinei altenative care se bazează pe efectele vizualului asupra psihicului individului  - aceasta reprezintă tratarea unor boli prin folosirea luminii colorate, prin urmare va trebui să aveţi grijă în momentul alegerii lămpilor şi lustrelor pentru amenajarea unui apartament nou.