Facebook
Twitter
Google +
Youtube
Instagram
Pinterest
Adauga anunt
Newsletter
19-06-2013 / Blog amenajari locuinte
Apartamentul ideal pentru un barbat

Pentru amenajări interioare într-un apartament nou, bărbaţii vor apela, cel mai probabil la sfaturile zugravului, ale prietenilor şi prietenelor sau la sfaturile specialiştilor. Totuşi, va vrea cu siguranţă să se respecte două legi capitale: conformism şi pragmatism.

 

Bucătăria perfectă

 

Cu siguranţă îşi va utila bucătăria în întregime: nu vor exista aparate electrocasnice care să poată fi utile la un moment dat şi să lipsească. Este posibil ca jumătate dintre acestea să nu fie folosite până când nu va pătrunde în acest spaţiu o femeie, indiferent că este mama, sora sau o potenţială viitoare nevastă.

 

Nu vor fi prea multe instrumente sau aparaturi la vedere, va prefera să le încorporeze în mobilierul de bucătărie, astfel încât aspectul final să fie unul cât mai simplu. Totuşi, fiecare lucru îşi va avea locul bine stabilit.

 

Aceasta ar fi bucătăria perfectă pentru orice bucătar profesionist, chiar dacă bărbatul căreia îi aparţine nu găteşte decât omletă şi cafea.

 

Livingul – spaţiu de întâlniri şi conferinţe

 

Livingul va fi destinat în exclusivitate vizitelor şi, poate, orelor suplimentare de lucru. De aceea, acesta va avea un aspect relativ formal. Nu vor exista nici candelabre, nici perne cu puf şi, cel mai probabil, nici obiecte cu animal print.

 

Din punct de vedere cromatic, această cameră va fi predominant neutră: vor fi folosite în decorare culori precum bej, crem, maro, gri, bleumarin, indigo, cu nuanţele corespunzătoare. Nu este exclus, totuşi, să existe accesorii care să adauge stropi de culoare: picturi murale, tablouri, instrumente muzicale sau colecţii de discuri pentru gramofon.

 

Nu este exclus ca proprietarul să fie tentat să adauge  căminului său un aer uşor boem prin decorarea acestuia cu telefoane fize, aparate de radio, magnetofoane sau televizoare vechi.

 

Dormitor intim, dar confortabil

 

Aşa cum stă scris mai sus, una dintre regulile de bază în amenajările interioare pentru bărbaţi este confortul. Dormitorul va fi cea mai reprezentativă imagine pentru acest principiu.

 

Patul va fi cu siguranţă unul matrimonial, chiar dacă nu există (încă) o a doua persoană pentru a-l umple. Lenjeriile şi cuverturile ar trebui să fie din materiale care nu se şifonează uşor şi, cel mai probabil, fără prea multe imprimeuri.

 

Restul mobilierului va fi reprezentat de un şifonier încăpător şi compartimentat cu grijă, noptieră lângă pat, probabil câteva greutăţi într-un colţ şi, eventual, o masă de lucru pentru calculator. Fiecare piesă importantă va avea alături o veioză sau o lampă, iar lustra va fi una simplă, cu abajurul mat şi întrerupător cu potenţiometru. Pentru unii bărbaţi nu ar putea lipsi, totuşi, etajerele unde să îşi expună maşinuţele de colecţie sau tablouri cu scene memorabile din filmele clasice sau maşini de epocă.

 

Pereţii vor fi bleumarin, gri şobolan sau bej, iar ferestrele vor fi cu siguranţă acoperite. Jaluzele rulou sau draperii din materiale groase, astfel încât privirile curioşilor să poată fi barate oricând.

 

Baia, o ultimă dovadă de pragmatism şi eleganţă

 

Aceasta va trebui să fie amenajată în conformitate cu restul casei: cu bun gust, simplitate şi rafinament. În ciuda prejudecăţilor că orice „băieţel” iubeşte albastrul, probabil că baia bărbatului alfa va fi ori în tonuri de gri, ori în tonuri de maro. Va trebui să fie bine luminată şi, desigur, să nu lipsească spotul luminos de deasupra oglinzii, astfel încât lumina să fie propagată perfect pe faţă în timpul bărbieritului.

 

În ce priveşte instalaţiile sanitare, probabil că vor evita stilul italienesc (prezenţa bideului nu este acceptată de majoritatea bărbaţilor), însă va exista cu siguranţă o cabină de duş multifuncţională, indiferent că baia este dotată şi cu o cadă sau nu.

 

Sursa foto: freshome.com