Facebook
Twitter
Google +
Youtube
Instagram
Pinterest
Adauga anunt
Newsletter
25-06-2013 / Blog amenajari locuinte
Aparaturi necesare in orice apartament nou

Uneori, când se discută despre amenajări interioare în apartamente noi sunt omise aparatele electronice şi electrocasnice care ne uşurează existenţa zi de zi. Tocmai de aceea, acest articol le este dedicat în exclusivitate.

 

Nu uitaţi, atunci când faceţi lista cu cele trebuincioase noii case să bifaţi şi frigideul, maşina de spălat, roboţii de bucătărie, televizorul şi aşa mai departe, mai ales pentru că unele piese de mobilier vor trebui adaptate prezenţei lor.

 

Bucătăria este încăperea cea mai bogată în elemente electrocasnice, tocmai de aceea există şi atât de multe variante de mobilier care să le încorporeze. Aici va trebui să îşi găsească locul frigiderul, aragazul, cuptorul cu microunde, hota – acestea sunt obiecte voluminoase, care pot crea un dezechilibru estetic în cazul în care nu sunt încorporate în mobilier sau dacă nu se potrivesc cromatic.

 

În cazul în care optaţi pentru separarea acestora, puteţi oricând să recreaţi echilibrul optic prin folosirea autocolantului. De asemenea, nu uitaţi de roboţii de bucătărie şi prăjitorul de pâine – încercaţi să le ţineţi pe toate într-o singură zonă a bucătăriei şi să le depozitaţi în dulapuri pe cele care nu sunt folosite prea des, astfel încât să evitaţi aglomerarea inutilă a camerei.

 

Livingul şi dormitorul reprezintă următoarele zone de interes. Deşi este recomandat ca dormitorul să nu fie aglomerat cu astfel de produse, acest lucru rămâne la latitudinea posesorului noului apartament. Prin urmare, recomandările se vor referi în special la zona livingului, însă pot fi aplicate pentru orice încăpere vă doriţi.

 

Aşezaţi în faţa canapelei din living o masă pe care să puneţi televizorul. Deşi în ultima vreme vedem tot mai multe televizoare suspendate, acest lucru nu are efecte bune nici asupra văzului, nici asupra coloanei: ideal este ca televizorul să fie la nivelul privirii. Alături, puteţi aşeza, de-a dreapta şi de-a stânga, sistemul audio, pentru ca efectele sonore din timpul filmelor urmărite să fie... de efect!

 

De asemenea, mai ales dacă aveţi copii, este bine să aveţi loc dedesubtul televizorului (poate că masa ar trebui să aibă câteva rafturi) pentru jocurile pe consolă. Nu uitaţi de lămpile necesare lângă bibliotecă sau lângă canapea – acestea ajută adesea la crearea unei atmosferi mai relaxate şi mai plăcute.

 

În funcţie de sensibilitatea membrilor familiei la temperaturi ridicate, dar şi de tipul apartamentului şi de poziţionarea acestuia, luaţi în calcul şi instalarea aparatelor de aer condiţionat. Încercaţi să le includeţi în peisaj, deşi acestea au un format standard, destul de dificil de mascat.

 

Alte ustensile necesare pentru casa ideală

 

În primul rând, este posibil să vă doriţi a lua în considerare existenţa alarmelor: pe cea pentru gaz (va da semnalul atunci când există o defecţiune a instalaţiei sau când sunt oprite gazele), dar şi pe cea pentru pază. Întotdeauna este mai bine să fiţi precauţi.

 

În al doilea rând, sunt obiectele care nu sunt absolut necesare, însă ne uşurează munca şi ne fac viaţa mai frumoasă. Dintre acestea aminitm aspiratorul, care nu poate lipsi, mai ales dacă aveţi copii mici sau animale de companie.

 

Apoi trebuie numite accesoriile pentru baie: ventilatorul, necesar pentru a îndepărta aburii şi mirosurile neplăcute, dar şi radioul, pentru a asculta emisiunile sau melodiile preferate în timpul duşului.

 

Sursa foto: freshome.com