Facebook
Twitter
Google +
Youtube
Instagram
Pinterest
Adauga anunt
Newsletter
12-06-2013 / Blog amenajari locuinte
Amenajarile interioare nu au limite - Amenajarea subsolului

Adesea subsolul casei fie este ignorat total, fie este transformat în garaj, fie în spaţiu de depozitare, dar, de fapt, o altă groapă de gunoi emoţional: nu aruncăm lucrurile la care ţinem, deşi nu mai sunt utile de ani buni. Sfaturile specialiştilor spun că ar trebui să renunţăm  la orice obiect pe care nu l-am mai purtat sau nu l-am mai folosit de un an.

 

Totuşi, cum putem face din subsol o cameră utilă şi plăcută?

 

Îl  transformăm în sală de sport, deşi, pentru ca acest lucru să fie posibil şi nedăunător, ar trebui să existe o sursă foarte puternică de aerisire sau ca subsolul să fie, de fapt, demisol. În timpul antrenamentului fizic, organismul uman are nevoie de cât mai mult oxigen şi aer curat, privarea acestuia de o respiraţie corespunzătoare ducând la apariţia prematură a oboselii.

 

Ne construim în subsol un studio pentru repetiţii

 

Chitările, tobele fac prea mult zgomot pentru a vă manifesta această pasiune în dormitor sau în living. Mutaţi toate instrumentele muzicale în subsol, antifonaţi camera şi accesorizaţi-o cu un minifrigider pentru răcoritoare şi o canapea pentru momentele de repaos. Optaţi pentru culori deschise, de preferinţă din paleta cromatică a galbenului, pentru a stimula creativitatea şi dorinţa de manifestare a ideilor prin artă.

 

Un subsol „jumi-juma”

 

Jumătate spaţiu de depozitare,  jumătate spaţiu pentru yoga. Puteţi „tapeta” pereţii subsolului dumneavoastră cu rafturi pe diferite înălţimi, lăţimi şi lungimi sau puteţi alege ca în zona mai puţin accesibilă să aşezaţi câteva dulapuri care să servească depozitării obiectelor care sunt încă utile sau valoroase, dar nu îşi găsesc locul în casă. De asemenea, puteţi instala aici şi maşina de spălat – astfel nu vă vor mai deranja niciodată sunetele produse în timpul programelor.

 

În centrul subsolului aşezaţi o canapea, alături de care să aveţi un televizor, un teanc de cărţi şi o lampă din cele înalte sau un covor buretat pentru a face câte 30 de minute de yoga în fiecare zi – cu siguranţă organismul dumneavoastră va semnala schimbările în bine.

 

Un subsol poate fi transformat, de asemenea, într-o mini grădină botanică, însă plantele trebuie alese cu grijă: trebuie să fie unele care nu au nevoie de prea multă lumină sau prea multă căldură. Printre acestea se numără feriga, violetele de Parma, calele, bambusul şi peperomia – acestea sunt plante care nu ar rezista în bătaia directă a soarelui, plante care cresc în zone umbroase, răcoroase şi umede.

 

O altă idee pentru amenajarea subsolului este amenajarea unui bar – propriul colţ unde să serviţi un pahar de „ceva bun” cu prietenii şi cunoştinţele apropiate. Pentru acest scop aveţi nevoie de un artist urban care să vă coloreze frumos pereţii sau de instalaţii luminoase colorate, de câteva oglinzi asimetrice pe un perete şi o vitrină joasă unde să ţineţi licorile. De asemenea, vor trebui câteva etajere din sticlă unde să ţineţi paharele şi câteva dintre sticlele mai valoroase. În mijlocul camerei, poziţionaţi o canapea şi câteva scaune sau fotolii comode, în jurul unei mese joase.

 

Orice spaţiu din casă poate fi transformat într-un loc plăcut – puneţi-vă imaginaţia la contribuţie!

 

Surse foto: themaisonette.net, freshcome.com