Facebook
Twitter
Google +
Youtube
Instagram
Pinterest
Adauga anunt
Newsletter
19-07-2013 / Blog amenajari locuinte
Amenajarea unui nou apartament in functie de zodie

Pentru aceia dintre dumneavoastră care cred în lucruri precum zodiacul, dar şi pentru cei care sunt convinşi că toate alegerile din timpul vieţii depind doar de propria voinţă, un articol despre amenajări interioare în funcţie de zodie ar trebui să fie cel puţin distractiv.

 

În ambele cazuri veţi regăsi, cu siguranţă câteva puncte care să coincidă cu preferinţele dumneavoastră, dat fiind că tiparele zodiilor sunt realizate conform unor caracteristici generale ale indivizilor. Nu ezitaţi să confirmaţi sau să infirmaţi recomandările ce vor urma.

 

Apartamentul unui Berbec va trebui mobilat cu lucruri de bună calitate, care, însă, nu vor atrage atenţia asupra preţului lor. Pragmatismul şi perfecţionismul Berbecului vor răsuna din fiecare colţişor. Este foarte posibil să aleagă, ca stil decorativ, stilul minimalist – acesta presupune că apartamentul este complet mobilat şi utilat, uşor de curăţat şi îşi pune în valoare fiecare dintre puţinele şi preţioasele ornamente.

 

Nu este exclus ca într-una dintre camere să îşi instaleze o mică oază doar pentru sine şi pasiunile sale, mai ales dacă acestea sunt legate de artele vizuale.

 

Apartamentul nativilor în Taur va fi orientat spre necesităţile celorlalţi. Cel mai probabil este ca livingul să fie camera de a cărei amenajare se va ocupa şi în care va investi cel mai mult. Pentru Tauri, totul ţine de aparenţă. Atât bucătăria, cât şi baia vor fi utilate cu atenţie, să nu cumva să lipsească ceva, însă dormitorul ar putea avea un aer de-a dreptul searbăd în lipsa unui partener care să crească dinamica estetică a încăperii.

 

Gemenii preferă lucrurile complicate, lucrurile care le dau de gândit. Tocmai de aceea, cel mai probabil este ca, dacă au mijloacele şi resursele necesare, aceştia să îşi mobileze apartamentul în stil eclectic sau într-o manieră cu totul personală. Nu se vor sfii să aibă cele mai excentrice ornamente şi nici de cele mai neaşteptate combinaţii de culori.

 

În apartamentul mobilat de şi pentru un Rac vor domni culorile calde. Acest lucru va fi reflectat mai ales în zonele accesibile întregii familii: bucătărie, living, baie şi dining, dacă este cazul. Camera copiilor va respecta toate regulile necesare protejării acestuia, iar dormitoarele vor fi zone unde intimitatea este bine conservată cu uşi netransparente şi draperii groase la ferestre.

 

Apartamentul Leului va fi, de asemenea, predominat de culori calde, însă acesta nu va fi orientat spre valorile familiei, aceastea fiind păstrate în interiorul persoanei dominante. Amenajările interioare reprezentative pentru Leu vor fi opulente, vor grăi, prin masivitatea şi lucrătura calculată a acesteia că posesorul deţine controlul şi se poate impune oricând, oriunde. Nu este exclus să aibă înrămate fotografii din perioada de graţie sau momentele importante, însă oglinzile vor fi mari şi impunătoare.

 

Fecioara preferă lucrurile simple, însă nu se va feri să etaleze câteva decoraţiuni alese cu grijă şi bun gust. Livingul va avea, cu siguranţă, toată aparatura necesară unei după-amieze în familie, de la televizor cu ecran plat, la sisteme audio şi jocuri de consolă.

 

Din punct de vedere cromatic, Fecioarele vor prefera în amenajările interioare nuanţele reci, de gri, albastru şi verde, pe care le va combina cu amprente de maro sau chiar câte un strop de portocaliu sau galben. Cel mai potrivit cadou de casă nouă ar fi o plantă în ghiveci, însă una care să fie uşor de întreţinut şi care să nu ia proporţii într-un timp scurt.

 

Apartamentul decorat de o Balanţă după chipul şi asemănarea sa va fi dominat cromatic de nuanţe neutre, care să nu deranjeze ochii privitorului. De altfel, lumina va juca un rol important, Balanţele preferând ferestrele mari şi un număr cât mai mare de produse de iluminat, însă acestea vor primi şi reversul medaliei: jaluzele sau draperii, astfel încât nimic să nu poată întrerupe orele de odihnă.

 

Scorpionul îşi va amenaja apartamentul din mers. Deşi nu este exclus ca acesta să aibă planul făcut cu mult înaintea mutării, în momentul cu pricina va dori să achiziţioneze totul şi să îşi umple încăperile cu tot ce vede mai frumos.

 

Atenţia i se va îndrepta însă spre dormitor, pe care îl va face să arate ca fiind cea mai confortabilă şi mai primitoare încăpere. Accesoriile şi decoraţiunile vor fi numeroase, însă fiecare va avea valoare sentimentală: vor fi primite de la persoane dragi sau aduse din călătorii semnificative pentru istoricul familiei.

 

Apartamentul ideal pentru un Săgetător nu va avea prea multe ornamente, însă va avea tot ce trebuie pentru maximumul de confort. Fiind, în teorie, persoane aventuriere, s-ar putea să îşi dorească propria sală de sport în interiorul noului apartament sau măcar o colecţie bogată de filme de aventură şi documentare, pe care le va viziona alături de cei dragi cu ajutorul tehnologiei de ultimă generaţie.

 

Căminul Capricornului vă reflecta din loc în loc doza de romantism a acestuia, însă va reprezenta, în primul rând, locul unde fiecare membru al familiei are toate lucrurile de care ar putea avea nevoie. Organizarea şi nevoia de a deţine controlul îl vor face să aleagă mobilier simplu, cu dulapuri închise şi electrocasnice încorporate.

 

Decoraţiunile nu sunt punctul forte al acestor nativi, însă este posibil să îşi accesorizeze casa cu piese de artă contemporană sau obiecte de decor hand made sau vintage.

 

Vărsătorul se va orienta mai mult către electronicele şi electrocasnicele din noul apartament decât către mobilier şi amenajarea propriu-zisă a apartamentului. Va face totul din mers, fiind o fire energică şi inventivă. Se va grăbi să se mute în noul apartament înainte ca acesta să fie complet mobilat şi va decora câte o cameră pe rând. Deşi va improviza mult, rezultatul final va fi un apartament mobilat în stil eclectic sau minimalist, care va beneficia de ornamente inovative.

 

Peştii sunt firi romantice şi vor preţui în mod deosebit confortul şi impresia de căldură dată de aspectul casei lor. Vor dori ca paturile să fie cât mai încăpătoare, canapelele şi fotoliile vor fi piesele centrale ale livingului, iar bucătăria va fi cu siguranţă decorată în culori calde.

 

Nu în ultimul rând, trebuie spus că îşi vor decora noua locuinţă în raport continuu cu preferinţele partenerului de viaţă şi va gândi totul pe termen lung.