Facebook
Twitter
Google +
Youtube
Instagram
Pinterest
Adauga anunt
Newsletter
16-11-2013 / Blog amenajari locuinte
Amenajarea holului de la intrare
Holul de la intrare sau vestibulul, cum vrei să-l numești, face parte din locuința ta și va trebui și el amenajat în acord cu restul apartamentului. Desigur, amenajarea unui coridor nu presupune prea multe calcule, dar întotdeauna va trebui să pui la punct câteva detalii prin care să se facă acordul cu restul casei sau măcar cu prima cameră. 
 
Așa cum se spune, ai o singură șansă pentru a face o primă impresie și știm că aceasta este foarte importantă pentru felul în care sunt privite lucrurile din acel punct.  
 
Pragmatismul pe primul loc
 
Holul de la intrare nu trebuie să fie nici gol, dar nici prea încărcat. De asemenea, fiecare obiect așezat în acest spațiu trebuie să fie util într-un fel sau altul. De exemplu, trebuie întotdeauna să existe un spațiu dedicat depozitării încălțămintei, un suport pentru chei, un suport pentru umbrelă și un covoraș care să împiedice ducerea mizeriei în restul casei. 
 
Dacă spațiul permite, este recomandată așezarea în această zonă a unui cuier pentru haine, pentru ca totul să fie la îndemână, și a unui taburete sau a unei canapele micuțe pe care să te așezi când te încalți. 
 
Nu ignora dimensiunea estetică 
 
Chiar dacă totul trebuie să își găsească și un rol practic, elementele așezate în acest spațiu trebuie să se potrivească între ele și să creeze o compoziție unitară. Din punctul de vedere al esteticului, trebuie să ții cont de forme, de culori, de texturi și de raportul dintre dimensiunile fiecărui obiect. Dacă te pregătești pentru amenajarea unui hol mic, atunci va trebui să nu alegi nicio piesă de mobilier opulentă care să dezechilibreze aspectul acestei zone din casă. 
 
Lejer și confortabil
 
Nu trebuie să te complici foarte mult sau să alegi decorațiuni luxoase – trebuie doar să ai grijă să arate bine toate elementele împreună și să te raportezi continuu și la stilul în care ai decorat restul casei. 
 
Așa cum Narcis are Echo-ul său... 
 
Și tu îl poți avea pe al tău. Nu-i așa că înainte să ieși pe ușă trebuie să arunci o ultimă privire în oglindă? Dacă și tu simți așa, accesorizează-ți holul cu o oglindă de dimensiunile și forma potrivită necesităților și gusturilor tale, dar care să se încadreze în decorul deja creat, să se "asorteze" cu restul locuinței. 
 
Un trio de succes 
 
Este foarte important ca holul să reunească trei elemente esențiale pentru orice spațiu "neutru". Asemeni open space-ului, și holul trebuie să aibă o amprentă de personalitate, nu poate fi lăsat alb și gol. Chiar și pentru un spațiu îngust se găsesc tot felul de opțiuni; nu este nevoie decât de un covor mic și simpatic, o comodă mai îngustă sau mai lată, în funcție de necesități și de spațiul disponibil, și o veioză sau două care să propage o lumină caldă și primitoare. 
 
Accesoriile sunt pentru întreaga casă
 
O vază cu flori proaspete așezată pe comoda mai sus numită, un ghiveci cu plante vii de interior suspendat pe unul dintre pereți, tablouri sau mici decorațiuni așezate cu grijă pe etajere sau suspendate pe suporturi personalizate ar putea face o impresie bună la primul contact cu estetica locuinței. 
 
Sursa foto: houzz.com