Ai vrea o masuta de cafea simpatica?

30-03-2014 / Blog amenajari locuinte

Vrei o măsuţă de cafea simpatică? Nu o căuta în magazine, construieşte-ţi-o! Noi îţi vom oferi câteva idei de măsuţe de cafea handmade, alege ce-ţi place. Nu spunem că nu există şi magazine cu piese de mobilier deosebite, căci întotdeauna comercialul ne va oferi extraordinar de multe variante, însă nu vei avea garanţia că totul este aşa cum ţi-ai dorit decât în urma unui proiect de artizanat sau a unor produse comandate.

 

Când totul merge ca pe roate...

 

Măsuţele de cafea sunt utile mai ales atunci când pot fi mişcate cu uşurinţă, aşa încât să le poţi muta dintr-o cameră în alta şi să poţi transporta cina de la bucătărie în living fără să rişti să verşi conţinutul veselei.

 

Prin urmare, măsuţa de cafea (care nu este folosită doar pentru servirea cafelei, evident) ar trebui să arate ca un blat (din lemn, placaj, o fostă fereastră, o fostă uşă etc) cu roţi în locul picioarelor. Roţile pot fi de modele diferite sau dimensiuni diferite, dar va trebui să ai grijă să aibă aceeaşi înălţime, pentru ca măsuţa să aibă echilibru.

 

Măsuţe de cafea încăpăţânate

 

Măsuţele încăpăţânate sunt cele care nu se mişcă. Dacă te încăpăţânezi mai mult decât ele, sigur că le poţi pune rotile, dar dacă preferi să amâni acest lucru şi măsuţele vor fi fericite să rămână pe loc. Un exemplu de măsuţă de cafea care preferă să nu se mişte şi pe care nu ai vrea nici tu să o mişti este segmentul dintr-un buştean gros - o măsuţă în chip de buturugă (o vei vedea în galerie).

 

O familie de măsuţe de cafea

 

Se poate să fie sugestia care îţi place cel mai mult, mai ales dacă ai o afinitate pentru sculptură sau dacă ai pe cineva apropiat care să se poată ocupa de acest proiect. Trebuie să fie din acelaşi material, e clar, însă fiecare mini-măsuţă de cafea din această familie va avea o formă uşor diferită, înălţime diferită, modele diferite.

 

Reciclăm şi obţinem "vintage".

 

Îţi aminteşti cu siguranţă despre acel articol în care îţi recomandam să construieşti diferite piese de mobilier din paleţi. Poţi recicla paleţii sau poţi recicla foste piese de mobilier ce nu mai pot fi folosite ca atare, dar mai au componente ce pot fi utile.

 

"Reciclat" nu înseamnă în mod obligatoriu "cu look vintage": poţi şmilgherui suprafeţele, iar apoi le poţi aplica lac transparent sau colorat şi vor arăta ca noi.

 

Ori alegem natural

 

Aşa cum am mai zis, anul acesta în topul tendinţelor este aspectul natural: lemnul, metalul trebuie folosite şi păstrate în forme cât mai puţin modificate. Vei găsi în galeria foto o masă din lemn presat de toată frumuseţea – nu trebuie să aibă o formă bine definită.

 

Sursa foto: houzz.com

 

Urmareste-ne pe

Portalul DezvoltatorImobiliar.ro, iți prezintă ofertele complete de case și apartamente noi din cele mai importante ansambluri rezidentiale din România. Sigla www.dezvoltatorimobiliar.ro şi sloganul "Portalul de Case si Apartamente Noi" sunt mărci înregistrate în Registrul Mărcilor cu certificat Nr. 138300.

© Copyright 2013 - 2024 dezvoltatorimobiliar.ro Toate drepturile rezervate.