Facebook
Twitter
Google +
Youtube
Instagram
Pinterest
Adauga anunt
Newsletter
09-01-2014 / Blog amenajari locuinte
Accente rustice pentru toata casa
Stilul rustic imprimă o anumită căldură și un anumit confort încăperilor unde este ales ca stil de amenajări interioare – pentru locuința ta poți alege doar câteva detalii specifice. Cum alegi accesoriile și decorațiunile potrivite, fără să îți transformi întreaga locuință într-o cabană rustică a unor locuitori autohtoni din Alpi? 
 
Un pic în bucătărie 
 
În bucătărie stilul rustic și cel industrial se combină perfect: optează pentru un tavan cu grinzi, o masă din lemn masiv și podeaua din parchet (sau, mai bine, gresie care imită parchetul) într-o culoare naturală și închisă de lemn. 
 
Nu-i nicio pagubă dacă se întâmplă ca nuanțele de lemn să difere: dimpotrivă, efectul va fi unul și mai plăcut. Important este ca restul decorului să nu fie la fel de pestriț, ci să mențină o linie cromatică pe cât posibil de apropiată. 
 
Un pic în baie 
 
Alege culori neutre pentru decorarea băii. Apoi, în locul măștii obișnuite pentru chiuvetă, alege una din lemn, cu rafturi pe care să așezi lădițe din împletituri ori tot din lemn și în care să depozitezi prosoape, săpunuri, produse de curățat și așa mai departe. 
 
Ar fi recomandat să optezi pentru instalații sanitare care să imite, din punct de vedere estetic, bronzul sau arama. La final, alege pentru oglindă o ramă care să se asorteze cu robinetele. 
 
Un pic în dormitor
 
Poți decora întreg dormitorul în orice alt stil îți dorești: poți alege cele mai simple texturi și decorațiuni, poți încerca să alegi culori neutre ori culori vii. Celelalte preferințe nu trebuie să depindă de unul dintre detaliile rustice care poate fi un perete placat cu piatră naturală, un perete cu lambriuri sau un tavan cu grinzi groase, nevopsite. 
 
Dacă găsești produsul potrivit, poți alege și un fotoliu din piele sau unul normal, dar cu o husă din piele întoarsă sau, de ce nu, un scaun realizat din împletituri vegetale. 
 
Pentru dormitor, va trebui să alegi cu grijă așternuturile: cearșafurile trebuie să fie din bumbac, iar cuvertura din lână, in sau alte țesături care să se potrivească temei. 
 
Și un pic în living 
 
Foarte multe persoane, când spun "rustic în living" se gândesc direct la șemineu – și au dreptate, este un accesoriu foarte frumos pentru o locuință. Totuși, accentele rustice nu se pot limita la șemineu și grinzi din lemn. 
 
Alege piese de mobilier cât mai masive. Lângă un birou robust sau o măsuță de cafea masivă s-ar potrivi de minune un fotoliu la fel de înfoiat, din piele – eventual, din piele maronie. 
 
Pentru că livingul este o încăpere foarte permisivă, poți alege și corpuri de iluminat care să imite împletituri de ramuri, coroane de arbori și așa mai departe. 
 
De asemenea, unul dintre pereți poate fi placat cu piatră naturală. Alege și pardoseala potrivită și vei avea un living primitor, confortabil și care nu cere prea multă îngrijire. 
 
Sursa foto : houzz.com