Facebook
Twitter
Google +
Youtube
Instagram
Pinterest
Adauga anunt
Newsletter
07-03-2014 / Blog amenajari locuinte
Acasa la tine, tu esti vedeta

Covorul roşu este un ideal al fiecăruia dintre noi încă din copilărie. Când reuşeşti să ai propria locuinţă, ai ocazia să ţi-o amenajezi oricum îţi place, astfel încât să te poţi simţi vedetă, să te poţi relaxa sau să îţi încarci bateriile cu orice ţi se potriveşte.

 

Un covor roşu la intrare? Bine!

 

Doar ştii şi tu: este foarte importantă prima impresie pe care ţi-o faci atunci când pătrunzi într-un nou spaţiu. Prin urmare, un covor roşu, lung, în holul de la intrare, ar fi un detaliu plăcut care te va ajuta să îţi regăseşti echilibrul şi încrederea în sine. În plus, şi oaspeţii tăi se vor simţi speciali când vor pătrunde în căminul tău păşind pe covorul roşu.

 

Un covor roşu în living

 

Covorul roşu din living este o alegere îndrăzneaţă care se poate asocia cu multe alte decoraţiuni sau tipuri de mobilier şi, deci, cu diferite stiluri de amenajări interioare. Poţi asorta frumosul covor roşu cu piese de mobilier sau cu accesorii care să aibă aceeaşi nuanţă: o veioză, un fotoliu, o vază şi aşa mai departe.

 

În plus, această culoare puternică poate fi combinată atât cu nonculori (alb, negru) şi culori neutre (crem, bej, gri, maro), cât şi cu unele culori, primare sau rezultate din diferite combinaţii (galben, verde, nuanţe de albastru etc).

 

Un covor roşu în camera copiilor

 

Ştiai că roşul este printre primele culori pe care le pot distinge copiii? Pe lângă acest lucru, este important ca cei mici să fie înconjuraţi de culori intense, în special de cele primare: roşul le va stimula încrederea în sine şi inteligenţa emoţională, galbenul le va stimula abilităţile comunicative, iar albastrul stimulează concentrarea şi inteligenţă cognitivă.

 

Prin urmare, uite câteva lucruri pe care le poţi utiliza pentru amenajarea camerei copilului: un covor roşu, lenjerie de pat galbenă (şi pijămăluţe asortate) şi o veioză de un albastru intens pe birou. Restul obiectelor în această cameră le vei alege după gusturile tale sau ale copilului tău.

 

Un covor roşu în dormitorul tău

 

În dormitor, poţi face orice alegeri îţi doreşti tu, dar aminteşte-ţi ca aspectul acestei camere este primul lucru pe care îl vei vedea când te trezeşti şi ultimul lucru pe care îl vezi înainte să adormi. 

 

Un covor roşu în dormitor ar influenţa, într-o oarecare măsură celelalte alegeri privind amenajarea dormitorului. Totuşi, nu este mai importantă semnificaţia acestei culori?

 

Un covor roşu în dormitorul tău ar sugera că eşti o persoană romantică şi pasională, dar stimulează şi încrederea în sine şi îţi permite să te relaxezi înainte de culcare, căci subconştientul tău va procesa că eşti un om puternic şi complex. În plus, roşul este culoarea ideală pentru amenajarea dormitorului pentru un cuplu.

 

Sursa foto: houzz.com