Facebook
Twitter
Google
Youtube
Instagram
Pinterest
Newsletter
22-08-2013 / Blog amenajari locuinte
Acasa este acolo unde se reunesc familii

Cineva a zis odată că poţi cumpăra o casă, dar nu poţi cumpăra un cămin. Este adevărat, însă amenajările interioare vă vor ajuta să faceţi din noua locuinţă locul pe care să îl numiţi „acasă”.

 

Nu vom insista nici asupra amenajării unui living „familist”, nici asupra unui dining. Am punctat şi cu alte ocazii faptul că aceste două spaţii, împreună cu bucătăria, sunt zone unde familia stă unită şi se dedică unor activităţi pe placul fiecărui membru său, indiferent că este vremea prăjiturilor pentru Crăciun, a împletirii coroniţelor de flori, a curăţeniei, a cinematografiei sau a vizitelor şi jocurilor de familie.

 

În funcţie de caracterul dumneavoastră şi al familiei dumneavoastră, dar şi de spaţiul disponibil, vă vom propune trei variante de amenajări... exterioare. Dacă aveţi o grădină la dispoziţie, indiferent că face parte din noua proprietate sau din spaţiul unei rude apropiate, s-ar putea să vă doriţi să luaţi în considerare sugestiile de mai jos.

 

Întâlnire la copac

 

Veţi avea nevoie de mulţi buşteni şi de multe bucăţi de buşteni. Masa obişnuită va fi înlocuită de un buştean lung, sprijinit pe alţi buşteni mai mici şi şlefuit pe partea superioară, precum şi la margini. Din loc în loc puteţi scobi găuri care vor servi ca suporturi pentru pahare sau puteţi scrijeli numele celui care şi-a însuşit un loc anume la „masă”. În locul scaunelor, puteţi folosi ori „felii” dintr-un buştean gros, ori pernuţe izolate pe partea inferioară, ori scăunele din cele mici, din lemn, disponibile la majoritatea târgurilor de artizanat.

 

Ideal ar fi ca tot acest aranjament să se afle sub coroana unui tei sau a altui copac cu ramificaţii bogate, care să vă ferească de razele puternice ale soarelui de vară, dar şi de ploi uşoare.

 

Foişorul cu poveşti

 

Foişorul din grădină este un loc minunat pentru a lua masa afară în sezonul cald, dar şi pentru jocurile de familie, pentru discuţii şi depănări de amintiri, pentru primirea vizitelor...

 

Acesta poate fi decorat cu ghirlande luminoase, cu canapele confortabile, cu lămpi cu gaz şi aşa mai departe. În plus, aici aveţi avantajului de a putea folosi plase de ţânţari sau perdele care să vă ferească pe timpul nopţii şi la crepuscul de gângăniile felurite care îşi fac veacul pe afară.

Căsuţa fermecată

 

Ei, aici e aici! Căsuţa fermecată poate fi ori pe pământ, ori în copac. În altă ordine de idei, căsuţa din grădină poate fi un loc minunat pentru mini petrecerile cu ceai, pentru orele de studiu şi meditaţie sau pentru observarea câinelui vecinului.

 

Puteţi crea o casă camuflată, ascunsă sub ierburi căţărătoare, cum sunt iedera, mâna-Maicii-Domnului şi glicina (Wisteria Sinensis).

 

Dacă aveţi şi copii în familie sau dacă sunteţi dintre oamenii mari jucăuşi, puteţi ataşa căsuţei din copac un tobogan ori un zid pentru escaladări. Puteţi agăţa într-un copac alăturat o ţintă la care să trageţi cu arcul sau cu jucării improvizate.

 

Frumuseţea caselor din copac stă în faptul că nu au un anumit model sau o anumită culoare. Puteţi să le camuflaţi, să le pictaţi în culori vii sau să le lăsaţi la culoarea naturală. Puteţi să conduceţi drumul către ea cu mesaje haioase sau să faceţi din drumul de la casa pe pământ până la casa din copac o vânătoare de comori. Imaginaţia copilului care se ascunde în sufletul oricărui om mare îşi poate spune, în sfârşit, păsul.